Независимостта като част от женствеността

Българският моден бранд ELLEN MORE продължава успешната си рубрика „Жената на ELLEN MORE“. В нея гостуват успели дами от различни сфери на бизнеса, които разказват в откровен разговор своето виждане на индивидуалността и женствеността. Самите те са посланици на марката и споделят защо и кои са техните любими модсели. За месец август рубриката представя Надя Маринова – основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, Годишните награди на b2b Media, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Employer Branding Awards, Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и с дипломи от London School of PR и Columbia Business School в Ню Йорк и др. Завършила е специализации по маркетинг, PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management. Тя има 25-годишен опит в областта на медии, маркетинг, бранд мениджмънт, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби, събития с национален и международен характер и маркетинг на национално и регионално ниво.

Какво влагаш ти в думата „индивидуалност“ ?

Думите, понякога, могат да звучат красиво и все пак да бъдат лишени от плътност, но ако се опитваме да постигнем повече “индивидуалност” в свят на общности и принадлежност към тях, то в този израз личния ми стремеж е да добавя още нюанси като “самостоятелно мислене”, “независимост” и дори доза “дързост” – все неща, които се постигат трудно, ако не си осъзнал собствената си стойност и не си оценил правилно тежестта на вътрешните си ценности, приоритети и стремежи.

И като същества, които обичат да се отличават, но и да се сливат, да водят, но и да принадлежат към общности, да се открояват, но и да бъдат заобиколени от съмишленици, да търсят самостоятелни пътища, но никога да не са сами – смятам, че има голяма доза предизвикателство към личността на всяка дама, ако е твърдо решена да си извоюва статут, който й гарантира “индивидуалност”.

Кое според теб е най-ценно в женствеността?

Докато си говорим за индивидуалността като специален статут, към който естествено се стремим, можем да признаем също, че различното и независимостта са специфични особености в дамския характер. Те са част от цялата палитра характеристики, които притежаваме и които обединяваме в думата “женственост”. Те са заложени вътре в нас, хармонизирани са и се проявяват в най-неочаквани моменти. И това, смятам, е цялата красота на женската вродена независимост и индивидуалност.

Можеш ли да се наречеш „успяла“?

Все още това чувство за доволство от успеха ми е чуждо, а може би умишлено страня от него. Вероятно заради опасенията, че веднъж почувствал се “успял”, човек приземява стремежите и копнежите си, намалява оборотите в преследването на цели и се оставя повече на течението. Вероятно и заради усещането, че все още не съм завършила пътя, а се намирам някъде по средата на едно вълнуващо пътуване, пълно с много обрати и не бих искала да пропусна възможността да го изживея докрай. Частичните успехи са удовлетворяващи, но те винаги се редуват с предизвикателства. Освен това знам, че докато откривам в себе си нови идеи и докато имам силата и дързостта да предприемам нови неща, това не е краят и ще имам удоволствието и в бъдеще да се сблъсквам както с върхове, така и със спадове. И в двете състояния се опитвам да намирам полза и удовлетворение.

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което си се изправяла?

Безброй са. И в личен, и в професионален план. Но едно от най-големите предизвикателства пред мен, винаги е било решението да дръзна и да разруша комфорта на изградения удобен живот и да се впусна в нещо ново или напълно непознато. Няколко пъти съм го правила и ми е носило голяма доза стрес, но след време започвам да се чувствам доволна от избора си. С годините обаче, осъзнавам че съм склонна към все по-малко подобни експерименти и все повече предпочитам да надграждам над вече сътвореното.

Коя е най-голямата ти победа?

В житейски смисъл влагам повече ценност в личните победи, отколкото в професионалните и затова разглеждам като едно от най-стойностните ми постижения семейството, което имам и това, че съм успяла да отгледам и насоча към смислен път децата си. В професионално отношение съм открила, че победите не са трудни при едно условие, ако имаш нужната доза непреклонност и постоянство.

Ако погледнеш назад по пътя си, за какво съжаляваш?

Не е много. Съжалявам за някои години, пропилени в търсене, заминали си в опити и грешки, но това са етапи от израстването ни, които не можем да пропуснем и донякъде те са причината да стигнем по-далеч. Гледайки назад, осъзнавам, че въпреки допуснатите грешки, които са неизбежни, вероятно в много отношения пак бих постъпила по същия начин и бих подредила приоритетите си по същия начин.

ELLEN MORE иска да бъде избор за всяка жена, като се стремим моделите ни да подчертаят личната индивидуалност. Имаш ли любим модел от нашите колекции и защо ти е любим? 

От пръв поглед харесах Романтична рокля Pearl, заради нежното излъчване, което носи и заради стилистиката, в която поставя дамите, които ще имат удоволствието да я облекат. Но съм очарована от цялата колекция и смятам, че ELLEN MORE е чудесен пример за това как една компания може да “усети” различните настроения на почти всяка една дама и да се съобрази с нейната склонност не само към капризи, но и желание за това да бъде женствена и желана в най-прекрасния смисъл.

Източник: ELLEN MORE