HomeКРАСОТАТенденции при цветовете на косите за 2016 г.

Тенденции при цветовете на косите за 2016 г.

Тенденции при цветовете на косите за 2016 г.

След като през изминалата година се нагледахме на най-различни ефекти при късите и дългите коси, след като светът полудя по омбре ефекта, очевидно преливащите цветове ще са на мода и тази година.

Нека си припомним – омбре преливката

Това е стилът на боядисване с тъмни корени и светли краища, който се превърна в хит не само сред брюнетките. После се появи собре ефекта – по-деликатната версия, в която прехода в цветовете е много фин, почти без да се откроява от основния цвят.

омбре и сомбре коса

След тях леко през годината навлязоха и ефирните стилове за така любимите ни кичури

Balayage идва от френски и буквално означава мета, замитам. Именно това е техниката за оцветяване на кичурите. По този начин преливката е почти незабележима и придава естествен вид на косата. Flamboyage е почти същата техника като, но тук краищата на косата са по-изсветлени. Тази техника включва и омбре и balayage, като крайният резултат е още по естествено-небрежен вид, а косата изглежда добре дори да е израстнала в корените.

balayage и flamboyage

Разбира се веднага след празниците посетихме нашите приятели в салон ЕЛИНОР, защото задължително трябваше да знаем какво да правим с косите си.

коафьор
Вароника е коафьор от 15 години

Според Рони (на снимка) и през 2016 г. тенденциите при цветовете на косите ще се запазят в нежно преливане. Добре ще е да се спазва правилото за максимум до два тона разлика в цветовете. Актуалните цветове са златисто медно, интензивно виолетово червено, перлено русо и наситено виолетово. Тенденцията ни позволява да бъдем модерни с леки цветни жестове. Любимата й много актуална техника е „небрежен контур“.

„Добрият коафьор може да подбере най-прецизно цвета на боята, която ще Ви отива на овала на лицето, възрастта и темперамента на дамата, но и Вашето желание ще е от значение относно избора за нюанс на Вашата коса.“

Голямо значение за преливащите цветове имат тена на кожата и цвета на очите

Важно е преди да изберем подходящия цвят да определим дали кожата ни е към по-студените или по-топлите ли нюанси. Отдавна не е тайна, че черният цвят е много капризен и подчертава всеки малък недостатък (зачервяване, пъпчица, лека умора) на кожата.

Освен преливките и играта с цветовете, категорична тенденция са и нежно падащите къдрици,  които ефирно обливат раменете. Това, което видяхме, докато бяхме при Рони в салон ЕЛИНОР беше наистина впечатляващо, защото всичко някак изглеждаше леко и лесно, красиво и чувствено. А ето някои страхотни неща, които Рони ни показа, а ние не можем да не споделим. Естествено започваме с нашето момиче от екипа, която е с много чуплива прекрасна коса и искаше … „просто малко освежаване“

цветове коси 1

цветове коси 2

цветове коси 3

цветове коси 4

Share With: