HomeИНТЕРЕСНОДа поканим зимата у дома с домашни декорации

Да поканим зимата у дома с домашни декорации

Да поканим зимата у дома с домашни декорации

Домашните декорации могат да са вдъхновени от сезона, от настроението ни, разбира се от празниците, които идват. Преди всичко обаче, те са провокирани от желанието ни да създадем акценти в интериора у дома, които да създадат повече уют и да ни помогнат да се почустваме много по-добре. Дори самият процес на аранжиране и подреждане на елементите може да промени деня ни и атмосферата у дома.

 

През прозорците наднича зимата. Независимо, че навън щипе и сковава, емоцията, която влиза с гледката ни провокира да я пренесем по някакъв начин в стаята.

По принцип обичам да събирам всякакви полезни и не толкова полезни неща, които носят дух, история, минало. Това ми създава повече уют.
 

Идеята с борови клонки в буркан, шишарки и разбира се чаена свещ е толкова лесна и същевременно оригинална

Може да се реализират различни варианти с клонки, шишарки, със или без свещи. „Посипани със сняг“ шишарки има във всеки магазин JUMBO. Когато искаш да реагираш бързо работа могат да свършат и първите намерени в парка.
 
Края на януари – вече прибрахме коледната украса, но когато снежната картина навън е толкова жива не можах да устоя и да не направя нещо … задушевно, планинско, зимно и … хубаво.
 

 

От сухи клонки направих венче, в което сложих свещта, а отдолу подпрях с дървена решетка…интериорът у дома е повече в дърво и това беше най-естественото, за което се сетих. Тази половинка кососов орех преди години купих от някъде и винаги опирам до нея, когато бързо трябва да декорирам нещо – пълня я или с есенни листа, или с миди и рапани, а ето сега и с шишарки и кестени. Не се сдържах и любимата ми стара ютия се озова веднага до тях, за да завърши картината.

 

 

 
Трябваше да има и нещо наистина снежно … Тези шушулки са от станиол и хартия. Отнема не повече от час залепянето, а ефекта е наистина много чаровен
 

 

 
Както предлагат моите любими декоратори от Naya`s Touch – може да посипем с топчета памук сухи клонки и да ги сложим във винтидж съд. Парче дънер със залепен по него малко борови клонки бързо се превръща в декоративен свещник. Най-любими са ми дебелите плетени ръкавици, пълни с шишарки и борови клонки.
 
Малко дух и въображение, не повече от час два и подаряваме на дома си нещо наистина чаровно
 
Share With: