HomeЗДРАВЕМинералът-чудо на 21-ви век

Минералът-чудо на 21-ви век

Минералът-чудо на 21-ви век

Историята на минералите тръгва още от неолита и палеолита, когато тяхното предназначение е било на първобитни сечива и оръжия. В по-късен етап от развитието на човечеството обаче те намират своето място в медицината. Минералът-чудо е определението, с което древният камък шунгит е познат на съвременния свят.

Той е единственият природен минерал, съдържащ фулерени – специални форми на въглерода, за които редица учени се надяват, че са в състояние да създадат механична бариера за проникването на вируси в клетките на заразен организъм.

Теориите за произхода на шунгита са две. Едната гласи, че е формиран в древните океани, населявани от различни микроскопични организми, които след смъртта си оформили морското дъно, образувайки скали с необикновен характер. Други учени смятат, че шунгитът е дошъл на Земята от космоса чрез метеорит. Но независимо от произхода си, минералът съществува на земното кълбо от близо 2 милиарда години и може да бъде намерен единствено в местността Шунга в руската част на Република Карелия, откъдето идва и неговото име.

Лекарството на 21-ви век е името, което си печели минералът след многобройни изследвания на свойствата му. Наличието на фулерени в шунгита го прави мощен антиоксидант. Естествените фулерени не само намаляват концентрацията на свободни радикали, но имат също по-силно и дълготрайно действие. Минералът притежава способността да предпазва от електромагнитни енергии, като поглъща и неутрализира вредните химикали и електромагнитната радиация. Пирамидата от шунгит е иновативно средство за защита от вредните излъчвания на компютри, телевизори, мобилни телефони и други технологични уреди. Интересно е, че носенето на бижу от шунгит може да помогне при редица здравословни проблеми: облекчаване на главоболието, болките в гърба, ревматизма, нормализиране на съня, стабилизиране на кръвното налягане и др.

Шунгитовата вода

Шунгитът се използва за пречистване на вода, защото фулерените в него я пречистват и зареждат с мощна лечебна вибрация. Шунгитовата вода има благоприятно въздействие при хора, страдащи от хронични болести на чревния тракт, черния дроб и бъбреците. Също така премахва нервното напрежение, спомага за лечение на кожни проблеми и загубата на коса. Шунгитът притежава активни метафизични качества, които подобряват работата на тялото по най-различни начини: увеличават ензимните процеси, стимулират възстановяването на тъканите, нормализират клетъчния метаболизъм, подпомагат имунната система, действат противовъзпалително, неутрализират токсините в тялото.

Можете да приготвите своята шунгитова вода, като накиснете минерала поне 3 часа, след това го поставите в стъклен или керамичен съд в съотношение 50-100 грама за литър вода. Важно е съдът да не се захлупва, за да има пропускливост на въздух. След като престои на хладно (но не в хладилник) 3 дни, шунгитовата вода е готова за употреба. Не трябва да оставяте минерала без вода. След три дни е препоръчително да го преместите в нова вода. За да запази свойствата си, шунгитът трябва да се промива веднъж или два пъти в месеца. Приемът на 2-3 чаши шунгитова вода дневно влияе благоприятно върху организма, а при кожни или ставни проблеми се препоръчва пиенето на вода да се комбинира с бани и компреси от шунгитов прах.

Елит шунгит

Този вид шунгит се добива ръчно и има по-силно действие в сравнение с обикновения шунгит. Количеството на фулерени в него е по-голямо, затова пречиства водата за няколко часа. На вид е лъскав, а поради стойността на неговите качества цената му е сравнима с тази на златото. Не е подходящ за направата на бижута, защото се разпада много лесно, но има добро влияние при използването му в лечебни вани.

Share With: