HomeЗДРАВЕ„Здравословно и вкусно“ за добра здравна култура при децата

„Здравословно и вкусно“ за добра здравна култура при децата

здравна култура

„Здравословно и вкусно“ за добра здравна култура при децата

Здравословно и вкусно“ е събитието, чиято мисия е да събере родители, техните деца и всички отговорни за възпитаването на добра здравна култура при децата. Инициативата на кампанията „Здравето има значение“ ще събере граждани и гости на град Русе в събота, на 19 май на площад „Свобода“, където ще се проведат разнообразни активности и занятия.

Програмата на „Здравословно и вкусно“ ще занимава посетителите в четири различни зони

Зона 1

Ще има голяма палитра от здравословни хранителни продукти, рецепти съставки и блюда от подбрани производители и търговци.

Вдъхновения Natural Shop: био магазин и сладкарница“ ще се отличи с уникални на вкусове торти, приготвени изцяло веган и с био продукти, веган шоколадови барчета и ръчно изработени бонбони. Изложител ще бъде и американската фирма за етерични масла DoTERRA. Неин представител е Весела Пенкова, която ще бъде част и от семинарните занятия. Тя е основател на най-посещаваната и активна към момента група във Facebook, насочена към проблемите на автоимунните заболявания – „Автоимунен Протокол (АИП)“. Сред изложителите е БИОтека ДАРче – най-новият био магазин в Русе. На щанда на БИОтека ДАРче посетителите ще могат да се насладят на прясно изцедени фрешове, натурални смутита, леки десерти и барчета. Ще получат и покана за откриването на магазина, което ще се проведе в деня на събитието „Здравословно и вкусно“.

„Здравословно и вкусно“ включва семинарни занятия и консултации със здравни експерти.

Зона 2

Между 10 и 14 часа в Зона 2 гостите ще могат да чуят съвети за здравословно хранене от собственика на издателство Вдъхновения – Борислава Люцканова. Ще се включат и едни от най-известните автори на издателството. Сред тях са консултантът по корпоративен уелнес Деница Андонова, автор на „Клетъчно хранене с Дени“, и русенския холистичен терапевт д-р Ани Димитрова – автор на „Най-добрият лекар си ти“. Боряна Герасимова, предприемач и лектор в сферата на специализираната медицина, също ще сподели своя опит при воденето на здравословен начин на живот. Гергана Стоянова пък ще разкаже повече за придържането към здравословен начин на живот при децата. Тя е бивш студент на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и настояща медицинска сестра в СБАЛПФЗ „Димитър Граматиков”

След семинарните занятия в Зона 2 ще започнат участия на известни танцови формации, като „Фолклорно студио Зора“, „Сдружение Северно сияние“, танцово училище „Street Dance School The Center“ и хип-хоп формацията „The Iron Squad“. Финалистките от България търси талант Мирела и Пресияна Димитрови ще изпеят едни от най-любимите си песни, а Детско-юношеската школа на ФК „Дунав“ – Русе ще направи демонстрация на малки врати от футболистите набор 2008 г.

Зона 3

Занимания за малки и големи през целия ден на събитието. Там русенци ще могат да измерят своите здравни показатели

(ниво на кръвното налягане, кръвната захар и ниво на холестрол). Това ще се случи с помощта на лаборатория „Здраве“ и доброволци от РУ „Ангел Кънчев“. Те ще се включат и в занятията на детските работилници.

Безплатни прегледи на телесни показатели ще се проведат и от д-р Ани Димитрова.

Детските работилници са под крилото на инициативата Food Revolution Day и Фондация „За храната“. Ще се проведат в четири часови зони според възрастта на участниците. Малки и подрастващи ще приготвят сами здравословни рецепти и ще внесат настроение, усмивки и цвят в празника на храната!

Още атрактивни дейности очакват посетителите на 19 май на площад „Свобода“ в Русе

Зона 4

в Зона 4 с подкрепата на Българо-румънския детски фонд към Българо-румънската търговско промишлена палата. Там ще се проведат различни занимания с награди, изложба на рисунки на учениците от ПЧСОУ „Леонардо да Винчи“ на тема „Здравословен начин на живот“ и още изненади за деца от 5 до 15 годишна възраст.

Мисията на „Здравословно и вкусно“ е да напомни, че здравето е пътеводната сила в живота на всеки човек. Здравната култура се възпитава най-добре още в ранна детска възраст. Отговорни за това са както родителите, така и учителите и другите възпитатели. Децата са бъдещето, затова е важно то да бъде пълно с много здраве, усмивки и вкус!

Повече за събитието и за участието в него научете на: http://vkusno.za-zdraveto.com/

Share With: