HomeИНТЕРЕСНОЗдраве и литература с д-р Ани Димитрова в ЕДЕА

Здраве и литература с д-р Ани Димитрова в ЕДЕА

д-р ани димитрова

Здраве и литература с д-р Ани Димитрова в ЕДЕА

Здравето е мисия, която трябва да следваме през целия си живот – хармонията, балансът и стимулът да посрещаме всеки нов ден с усмивка са водещата сила към здравословен начин на живот. Това е и един от уроците по здраве, които можем да научим от книгата на д-р Ани Димитрова „Най-добрият лекар си ти“.

Д-р Димитрова ще бъде част от празника, организиран от хипермаркет ЕДЕА в град Русе на 24 май от 13 часа по повод Деня на славянската писменост и българската просвета.

Д-р Ани Димитрова дълги години е практикуващ стоматолог, преди да направи промяна в своя живот и да намери новото си призвание – здравен консултант. Години наред тя страда от хронично заболяване – спондилолистеза, което й причинява несигурност, дискомфорт и сериозни болки. Личният опит, който натрупва, търсейки решение на своите проблеми, запалва искрата по холистичната терапия. Д-р Димитрова решава да се занимава професионално със здравно консултантство и се дипломира като health coach в Американския институт за интегративно хранене. Тя следва примера на световно признати професионалисти, като Дийпак Чопра, и се запознава с различни истории и хора.

Книгата „Най-добрият лекар си ти“ е естествено продължение по пътя към здравето и важна част в живота на Ани Димитрова. Тя решава да сподели натрупания опит с хора, които имат нужда от съвети и препоръки как да променят здравословните си навици.

Из „Най-добрият лекар си ти“:

Не е ли странно, че при този невероятен напредък на медицинската наука и техника хората ставаме все по-болни. Увеличава се списъкът с нелечими хронични заболявания, такива, за които лекарите казват: „Ами на твоите години какво искаш? Това ще е, свиквай с това заболяване, защото ще си го носиш до края! Трябва да се научиш да живееш с него!”. Но в тези лекарски твърдения няма нищо вярно! Тези думи показват само, че съвременната медицина не може да се справи с тези заболявания и симптоми. Не означава, че те са нелечими по своята същност! Защото не е тайна, дори и за лекарите, че

хроничните заболявания са болести на начина на живот и хранене, а аз бих добавила, на начина на мислене и отношението, което имаме към проблемите, към себе си, към живота си, към другите около нас.

Проблемът с нашата здравеопазваща система (която повече прилича на болестоопазваща) е в основата си недостатъчна оценка. Ако имаме болка, ни дават хапче; високо кръвно налягане – хапче; висок холестерол –хапче; киселини – хапче. И така нямаме никаква възможност да стигнем до истинската причина за тези симптоми. Защото това са сигнали на тялото, което ни казва чрез симптоми, че трябва да се погрижим за него. И ако ние ги притъпяваме с хапче, а не ги изследваме и не търсим причините за тях, в един момент те се превъръщат в болести сами по себе си. И когато ни попитат от какво сме болни, назоваваме симптом – високо кръвно, болки в ставите, главоболие, киселини и т.н.

На 24-ти май от 13 часа в хипермаркет ЕДЕА, мол Русе д-р Ани Димитрова ще разкаже за своя път до написването на „Най-добрият лекар си ти“ и ще даде възможност на всички посетители да зададат своите въпроси на здравна тематика.

Share With: