HomeИНТЕРЕСНОЕкстремни спортове и лятно настроение с Kongur Air Fest 2018

Екстремни спортове и лятно настроение с Kongur Air Fest 2018

kongur air fest

Екстремни спортове и лятно настроение с Kongur Air Fest 2018

Четвъртото издание на единствения по рода си фестивал за екстремни спортове в планината Беласица ни очаква на 29 юни.

Kongur Air Fest 2018 идва, за да зарадва всички почитатели на времето, прекарано сред природата. Третото издание на фестивала за всички почитатели на екстремните спортове, случващ се сред природата, е организиран от клуб Vivo с любезното съдействие на Община Петрич.

Трите дни на Kongur Air Fest 2018 са изпълнени с активна програма за колоездачи, парапланеристи и туристи

Джулай морнинг (1 юли) ще бъде отбелязан с нощно изкачване на връх Конгур (2000 м) и посрещане на изгрева от самия връх или с полет с парапланер, излитайки от върха. Спиращите дъха гледки на планините Пирин, Славянка и Огражден, са само част от програмата.

На поляната пред хижа Беласица любителите на висок адреналин ще могат да опитат слаклайн – ходене по опъната лента. За останалите са включени разнообразни активности, като кендама (традиционна, японска играчка) и хата йога. Запалените байкъри ще могат да ползват Air Bag (скокове върху въздушна възглавница) и Pump track (офроуд трасе).

Специалните уъркшопи за планински колоездачи и парапланеристи ще се превърнат в колаборация между прелетно летене (cross country) и правене на фигури ( freestyle). За тази цел Ясен Савов и Весо Овчаров обединяват сили. Ясен ще води прелетната част по радио станция от въздуха, а Весо акро частта от земята. Фигурите на всеки участник ще бъдат заснемани, за да бъдат анализирани в края на всеки ден. Велосипедистите пък ще могат да мерят сили в тридневно каране по трасе Kongur Air DH с Whip Off Challenge, където журито ще избере най-добрия whip. Победителят получава купа и парична награда.

В програмата са включени разходки до Лешнишки водопад, хижа Конгур и връх Конгур. Красимир Ангелов (планинар и катерач) и Елена Милушева (председател на Туристическо дружество „Калабак“ в Петрич) ще се погрижат за всички, готови за разходки в планината, а Серафим Захариев – основател на „Слаклайн България“ и „Кендама България“, ще сподели своите умения с всички, които искат да балансират върху слаклайна или да жонглират с кендама.

В събота вечерта всички посетители ще могат да се заредят с лятно настроение, музика и танци при сцената със Skiller, Funky Miracle, Jahmmy Youth, Spens & DJ Chukee,  Kirtan Raga, Martin Green (MK).

Събитието във Facebook

Share With: