HomeЗДРАВЕNatura Bisse предлага козметични програми за страдащите от онкологични заболявания

Natura Bisse предлага козметични програми за страдащите от онкологични заболявания

Natura Bisse предлага козметични програми за страдащите от онкологични заболявания

В стотици хотели и СПА центрове ракът не е пречка за качествената почивка и лечение 

Ракът често означава по-малко пътувания и почивки в СПА центрове. Това се променя благодарение на организации с нестопанска цел, които провеждат обучение за терапевти, козметици и кулинари от цял свят. New York Times разкрива кои са хотелите и СПА комплексите, които работят усилено в тази посока. Според американското издание сред неправителствените организации, провеждащи такъв вид обучения, е фондацията „Рикардо Фисас“, част от луксозната испанска марка за грижа за кожата Natura Bisse. Компанията подкрепя козметична програма, която се предлага на козметици и терапевти в 300 хотелски комплекса в близост до минерални извори. Програмата включва използването на продуктите на Natura Bisse.

Д-р Сюзън Прокоп, онколог в „Cancer Center Memorial Sloan Kettering“, е категорична –  пациентите с рак трябва да бъдат предпазливи при СПА лечението поради проблеми като ниско кръвообращение или нисък брой на червените или белите кръвни клетки.

„Това може да означава увреждане на меките тъкани по време на масаж. Пациентите с лимфедем също се нуждаят от специален масаж“,

споделя тя. В допълнение д-р Прокоп разкрива, че някои страдащи от рак са чувствителни към съставките в масажното масло или продуктите за лице, което предизвиква обриви и кожно раздразнение. Спазването на диети и специални хранителни режими също може да се окаже пречка при посещаването на хотелски комплекси. Това е предпоставка за хотелските вериги да работят със своя кухненски персонал, така че да могат да се грижат за правилното хранене на своите клиенти със специфични нужди. Общите планове за хранене на страдащи от онкологични заболявания включват нискомикробни диети. От друга стана, на пациентите, които имат затруднения с преглъщането, може да се наложи да се придържат към питейни храни.

„Обучението на хотели по отношение на потенциалните изисквания за клиенти с рак е добра идея и дълго чакано въведение“,

разкрива д-р Прокоп.

Джули Бах, основател на организацията „Wellness for Cancer“, която обучава персонала на повече от 200 хотелски минерални извори от 2012 г. да предоставят услуги за уелнес на хората с рак, както и обучение на СПА терапевти, разработва програмата си заедно с онколози, лекари по интегративна медицина и други уелнес специалисти. След интензивен четиридневен семинар в края на 2017 година СПА центърът на „Culloden Estate and Spa“ добавя четири специфични за рака лечения, включващи масаж на лицето, гърба, лицето и скалпа. Според Еоин Макгарт, мениджър развитие на бизнеса, СПА центърът получава около 20 резервации на месец за тези услуги. Списъкът с хотели и СПА комплекси, преминали обучението, включва малки бутикови имоти като „Farmhouse Inn & Spa“ в Сонома, Калифорния, също „The Peninsula Beverly Hills“, хотели, които са част от добре познати марки, като „Four Seasons“, както и хотелски комплекси в Хонконг и Сърфсайд във Флорида.

Част от испанската компанията Natura Bisse е фондацията „Рикардо Фиас“, която провежда тридневен семинар в седалището си в Барселона за процедури за лице с клиентите, страдащи от рак.

„Голяма част от това, което се преподава, е, че хората не са едни и същи, така че това, което е проблем за кожата с един човек, не е задължително да важи за друг“,

споделя Йоана Гайтер, директор по образование на Natura Bisse. Обучението включва подходи как да разговаряме с клиенти, страдащи от рак, по състрадателен начин.

Повече за Natura Bissé България можете да научите на: http://www.estheticprivilege.bg

Share With: