HomeЗДРАВЕПо-балансирани с Дени Андонова – закуската

По-балансирани с Дени Андонова – закуската

По-балансирани с Дени Андонова – закуската

Здравейте! От няколко месеца насам работя усилено върху хранителния си режим. Моят „препъникамък“ обаче се оказва закуската – никога не съм закусвала, нужни са ми поне няколко часа, след като се събудя, за да почувствам глад или поне малка доза апетит. Имам чувството, че ако се науча да закусвам, ще имам повече енергия, включително за спортните активности, с които се занимавам. Има ли някакъв метод, трик, с помощта на който да науча тялото си да изпитва глад след събуждането?

Здравейте и благодаря за въпроса. С моите клиенти използваме точно такива трикове и лесни стъпки, с които да изграждаме полезни навици за балансиран начин на живот и уелнес, каквито ще споделя днес с вас.

Първо, не е нужно от самото начало да започвате с “цялата” закуска.

В първите няколко дни/седмици може да хапвате по една-две хапки и да увеличавате, докато започнете да изпитвате глад и апетит на закуска.

Второ, изберете храни, които обичате за закуска. Ако желаете да се приучите да закусвате с нещо, което не понасяте, няма да ви се получи.

Трето, ако вашето тяло позволява, можете да пробвате с фреш или със смути (но все пак трябва да е съобразено с вашия хранителен режим).

Четвърто, пийте вода!

В повечето случаи сутрин сме много жадни и хидратиращите течности ни балансират.

Пето, един интересен психологически метод – сложете си цел и сключете договор със себе си, че ще се приближавате към нея всеки път, когато … във вашия случай закусите  Нарича се несвързано действие. Обяснявам го в моята книга „Клетъчно хранене с Дени“.

Пожелавам успех в изграждането на позитивни навици!

Снимка: on Unsplash by @nirzar


Деница Андонова е сертифициран специалист по здраве и уелнес на работа от Американската асоциация по здраве и уелнес, което й помага успешно да провежда корпоративни обучения и тренинги за здраве, съчетавайки холистичния подход и най-новите тенденции в corporate wellness областта (здраве, щастие и благоденствие на работното място). Деница надгражда своя опит с курсове и мастър класове по кинезиология и метода „Докосване за здраве“, вибрационна терапия с австралийски цветни есенции, клинична нутрициология и натуропатия, завършва магистратурите си по трудова и организационна психология и позитивна психология и други обучения. Можете да научите повече за „Клетъчно хранене с Дени“ ТУК

В рубриката  „По-балансирани с Дени Андонова“ ще отговаря на читателски въпроси относно изграждането на навици за балансиран стил на живот. От страниците на MADAMSKO Деница ще помогне на всяка дама да намери своето здравословно решение.

Задайте своите въпроси на: denitsa.andonova@gmail.com

Не забравяйте, че е важно да се обърнете към лекуващия си лекар, диетолог или друг специалист по всякакви теми касаещи здравето и здравословните ви проблеми.

Вижте всички статии от рубриката „По-балансирани с Дени Андонова“


Share With: