Natura Bisse проведе първото Международно обучение по естетическа онкология

Natura Bisse проведе първото Международно обучение  по естетическа онкология

Основната цел на инициативата е никой да не се чувства сам по време на лечението си  и процеса на възстановяване

През месец септември в Мексико се проведе първото Международно обучение по естетическа онкология, организирано от фондация “Рикардо Фисас”, част от луксозната испанска марка за грижа за кожата Natura Bisse.

Инициативата е част от козметична програма, която се предлага на козметици и терапевти в 300 хотелски комплекса в близост до минерални извори и има за цел да подготви терапевти и козметици от цял свят за особеностите при СПА леченията за страдащите от онкологични заболявания.

В рамките на 8 дни на интензивно обучение от професионалисти 391 участници (козметици, служители в СПА центрове и търговски представители на различни козметични продукти) получиха необходимите знания и информация, за да могат пълноценно да помагат на страдащите от онкологични заболявания и да им предложат качествено обслужване. Показателно за успеха на програмата и за значението на подобни инициативи е средната оценка на участниците в обучението – 9.5 от 10.

Като най-голям успех на обучението фондацията отчита единодушното мнение на всички взели участие, че вече разполагат с нужната подготовка да окажат на страдащите и лекуващите се от онкологично заболяване необходимите грижи и подкрепа, за да не се чувстват сами или дискриминирани.

“Благодаря Ви! Научих изключително много – най-вече за това как да съм по-състрадателна и да карам хората да се чувстват по-добре” – споделя една от участничките.

Международното обучение бе осъществено благодарение на дългогодишния опит на екипа на фондация “Рикардо Фисас” в Испания, който от 2010 г. насам предлага индивидуално лечение – реализирано професионално и напълно безплатно – на страдащи от онкологични заболявания в  болници и пациентските асоциации.

Една от пациентките, майка на 6 деца и страдаща от рак, споделя впечатленията си от участието си в програмата:

“Погрижиха се за мен и ми показаха как да го правя и аз – с професионален подход, но преди всичко с ненадмината човечност. Мога само да Ви благодаря от сърце за всичко, което ми дадохте, и да Ви насърча да продължите да помагате на хората, които ежедневно се разболяват”.

***

В България Natura Bisse е представена от Esthetic Privilege. През изминалите 9 години терапиите и продуктите на Natura Bisse са достъпни в най-луксозните СПА центрове и престижни салони за красота в цялата страна. Повече за Natura Bissé България можете да научите на: http://www.estheticprivilege.bg

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.