HomeЗДРАВЕNatura Bisse проведе първото Международно обучение по естетическа онкология

Natura Bisse проведе първото Международно обучение по естетическа онкология

Natura Bisse проведе първото Международно обучение по естетическа онкология

Основната цел на инициативата е никой да не се чувства сам по време на лечението си  и процеса на възстановяване

През месец септември в Мексико се проведе първото Международно обучение по естетическа онкология, организирано от фондация “Рикардо Фисас”, част от луксозната испанска марка за грижа за кожата Natura Bisse.

Инициативата е част от козметична програма, която се предлага на козметици и терапевти в 300 хотелски комплекса в близост до минерални извори и има за цел да подготви терапевти и козметици от цял свят за особеностите при СПА леченията за страдащите от онкологични заболявания.

В рамките на 8 дни на интензивно обучение от професионалисти 391 участници (козметици, служители в СПА центрове и търговски представители на различни козметични продукти) получиха необходимите знания и информация, за да могат пълноценно да помагат на страдащите от онкологични заболявания и да им предложат качествено обслужване. Показателно за успеха на програмата и за значението на подобни инициативи е средната оценка на участниците в обучението – 9.5 от 10.

Като най-голям успех на обучението фондацията отчита единодушното мнение на всички взели участие, че вече разполагат с нужната подготовка да окажат на страдащите и лекуващите се от онкологично заболяване необходимите грижи и подкрепа, за да не се чувстват сами или дискриминирани.

“Благодаря Ви! Научих изключително много – най-вече за това как да съм по-състрадателна и да карам хората да се чувстват по-добре” – споделя една от участничките.

Международното обучение бе осъществено благодарение на дългогодишния опит на екипа на фондация “Рикардо Фисас” в Испания, който от 2010 г. насам предлага индивидуално лечение – реализирано професионално и напълно безплатно – на страдащи от онкологични заболявания в  болници и пациентските асоциации.

Една от пациентките, майка на 6 деца и страдаща от рак, споделя впечатленията си от участието си в програмата:

“Погрижиха се за мен и ми показаха как да го правя и аз – с професионален подход, но преди всичко с ненадмината човечност. Мога само да Ви благодаря от сърце за всичко, което ми дадохте, и да Ви насърча да продължите да помагате на хората, които ежедневно се разболяват”.

***

В България Natura Bisse е представена от Esthetic Privilege. През изминалите 9 години терапиите и продуктите на Natura Bisse са достъпни в най-луксозните СПА центрове и престижни салони за красота в цялата страна. Повече за Natura Bissé България можете да научите на: http://www.estheticprivilege.bg

Share With: