HomeЗДРАВЕЕмоционалната интелигентност е сред най-важните качества, които се търсят в новите лидери

Емоционалната интелигентност е сред най-важните качества, които се търсят в новите лидери

Емоционалната интелигентност е сред най-важните качества, които се търсят в новите лидери

Едни от най-добрите изследователи на емоционалната интелигентност представиха своите проучвания на първата международна конференция по темата, която се проведе в София

В понеделник, 15 април, с регистрирането на голям професионален интерес се проведе първата международна конференция по емоционална интелигентност в България. Събитието постави началото на седмица на активности, посветени на темата, която продължава с тридневно сертификационно обучение. Организатор е Фондация за развитие на емоционалната интелигентност, основана от д-р Антонина Кардашева, която е и национален координатор за България към Международното общество по емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ (ISEI). „Много съм щастлива, защото  днес се обединихме около общата кауза, че и в България емоционалната интелигентност е тема, която си заслужава да се развие и е необходимо да бъде приложена в бизнеса!“ – сподели д-р Кардашева.

Психолози, специалисти по човешки ресурси, обучители, както и експерти по бизнес комуникация бяха сред участниците в конференцията. Интензивната програма през целия ден беше фокусирана в три основни модула, които представиха темата в научен контекст, но и разгледаха приложението ѝ в бизнес процесите. Събитието събра гости и участници от Словакия, Франция и САЩ. В онлайн лекции се включиха проф. Константин Петридес, основател на Лондонската психометрична лаборатория и професор по психология и психометрия в University College London (UCL), и проф. Мария Радославова, лектор в Катедрата по мениджмънт в Бизнес колежа към Калифорнийския университет на Сан Франциско, САЩ.

Личностите, които успяват да мислят в голям мащаб! – сподели в презентацията си проф. Петридес – Важно е как възприемаме успеха, как да преодолеем бариерите и негативните убеждения по пътя. Успехът, който постигаме и запазваме в нас, проектира външното измерение, което вижда обществото!“

На конференцията бе обявено предстоящото учредяването на тематични клубове към Фондацията за развитие на емоционална интелигентност в България, чиито координатори ще са сред първите сертификационни експерти в областта. Обученията са вторият акцент от тази седмица. Те се провеждат в две нива и са водени от д-р Джон Пелитери, президент на Международното общество по емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ и доцент в Queens College, City University of New York.

Д-р Пелитери бе обявен за почетен член на Фондацията за развитие на емоционална интелигентност в България, а на 18 април – последния ден от престоя си в София, той беше специален гост на д-р Неделя Щонова в предаването „Духът на здравето“ по bTV.

***

Фондацията за развитие на емоционалната интелигентност е алианс на експертно знание в областта на емоционалната интелигентност и осъществява дейност за популяризиране, развитие и утвърждаване на емоционалната интелигентност в България и извън страната. Тя е център и за образование и обучение, развитие на лидерски и управленски компетентности, обмяна на информация и опит, както и реализиране на научни изследвания в областта на емоционалната интелигентност. Чрез своята дейност Фондацията се стреми да допринесе за развиване на знания и компетентности в сферата на емоционалната интелигентност в различни социални области и да подобри публичността за ефектите от нея при постигане на баланс между личен и професионален живот.

Share With: