HomeИНТЕРЕСНОMASTERMINDING – силата да намираме решения заедно

MASTERMINDING – силата да намираме решения заедно

MASTERMINDING – силата да намираме решения заедно

Конференцията „Samodiva Mastermind Summit”, която ще се проведе на 27 юни в София, ще събере водещи международни лектори, за да споделят с публиката в България ползите от споделения опит и как са се развили във водещите сфери в живота.

Какво провокира двама от създателите на SAMODIVA MASTERMINDS – Андрей Илиев и Стоян Янков да създадат този различен формат, защо го правят за първи път в България и как участието на това събитие ще ни промени завинаги?

Андрей Илиев определя себе си като търсещ и вярващ човек. 20-те години от живота си посвещава на търсене – търсене на него самия, на точното образование, на работата която иска, на онези аспекти от света и живота, които най-добре му пасват. Има две бакалавърски степени – една от ТУ и една от СУ, участва в програма „Еразъм“ в Universidad de Granada, Испания, и завършва магистратура „Cognitive Semiotics“ в TOP 100 университет в света – Aarhus University, Denmark.

Струпването на различни гледни точки и възможността да пътува и живее на различни места му дават ясната представа, че всички хора много си приличат и често се борят срещу едни и същи демони. Той разбира, че всичко произтича от начина на мислене, ценностите и житейската философия на човек. Академичните му търсения и опит му дават възможността да разбере колко важно е младите да започнат да търсят в какво са добри и кои са силните им страни още в училище, да разберат, че знанието дава свобода на ума. Мечтата му е да им помогне да се влюбят в познанието и да заложат на личностното, академично и кариерно развитие. Така, заедно с Георги и Мариан Темелкови създават академия за младежи за личностно развитие и бизнес – Leader AcademyАндрей е убеден, че с екипа му могат да предложат висококачествено образование в България от нов тип, което да привлича хора от целия свят, които да идват, да учат, да живеят в България и да “говорят” впоследствие с примера и делата си. Така се стига и до създаването на САМОДИВА.

Samodiva Masterminds беше вследствие на това ми убеждение. Искахме да създадем пространство, в което всеки споделя, помага и израства, пространство, в което не се чувства сам. Искрено вярвам, че има места по света, които са по – специални, не само като природни забележителности, а и като заряд – територията на България е точно такова място. Ето защо решихме, че ще привлечем лектори на световно ниво и участници от целия свят да дойдат точно в България за Samodiva Mastermind Retreat, както и за Samodiva Mastermind Summit. И това е само началото…“

Стоян Янков е другото основно звено в създаването на САМОДИВА. Той организира мастърмайнд групи още от 2013 г. и смята, че това е прекрасно работещ начин за всички участващи да растат заедно и да вдигнат стандартите на мечтите си, да се подкрепят, да си помагат, и да си казват истината в очите. Преди 3-4 години решава да се съсредоточи напълно върху кариерата си като Transformational Leader: Speaker, Consultant, Coach, Trainer.

Фокусът му днес се разделя върху работата му като консултант, speaker, trainer – с акцент към Productivity & Performance и написването на първата му книга за Team Effectiveness & Performance. А вторият основен фокус разбира се е Samodiva Mastermind:

САМОДИВА е формат, който създаваме с много любов. Нещо, което започна като проект и в момента преминава към нещо по-голямо и истинско. Искрено вярвам в силата на това, че когато се съберат на едно място точните хора, с добре изготвена програма, лектори и лидери на световно ниво, магията ще се случи. Смятам, че това е само началото и Самодива ще бъде проект, който ще докосне много хора и всички заедно, the Samodiva tribe,  ще създадем мега яки неща!“

Как пътят ги отвежда до откриването на силата на MASTERMINDS групата, на споделения опит и знание?

Съдбата среща Андрей, Стоян, Георги и Мариан, млади хора, с различна и иновативна визия, които изповядват сходни ценности и най-вече – големи мечти! Вярват, че могат да предложат едно различно и незабравимо изживяване на всеки, който се докосне до магията на САМОДИВА Mastermind.  Според тях една от най-големите заблуди на младите е, че могат да постигат всичко сами и нямат нужда от помощ. Впоследствие обаче се разбира, че с помощта на хората около теб се луташ по-малко и успяваш да запазиш най-ценния си ресурс – времето. В мастърмайнд групите получаваш съвет, подкрепа, различна гледна точка, а в някои случаи – приятелства за цял живот.

На 27 юни в София ще се проведе първият “SAMODIVA MASTERMIND SUMMIT“. Всички участници ще бъдат свидетели на едно ново и неповторимо изживяване, съчетано с правилно фасилитирани мастърмайнд групи.

?илетите са вече в продажба

Share With: