HomeИНТЕРЕСНО„5 е съвършеното число“ тръгва по екраните

„5 е съвършеното число“ тръгва по екраните

„5 е съвършеното число“ тръгва по екраните

Кино-литературният фестивал CineLibri 2019 отшумя, но филмите, които плениха публиката, остават!

Имаме удоволствието да ви уведомим, че филмът „5 Е СЪВЪРШЕНОТО ЧИСЛО“, един от гвоздеите от селекцията на кино-литературния фестивал тази година, тръгва в разпространение в столицата и страната от 1 ноември!


5 СЪВЪРШЕНОТО ЧИСЛО, (Италия, Белгия, Франция 2019) с оригинално заглавие „5 e il numero perfetto“ е искрящ жанров микс от трилър и мелодрама в стил ноар.
Главните роли са поверени на две от най-ярките звезди на италианското кино: Тони Сервило („Великата красота”, „Те”) и Валерия Голино („Рейнман”, „Смотаняци”).Можете да прочетете ексклузивно интервю с актьора тук. Участват още Карло Бучиросо, Яя Форте, Марчело Ромоло, Едуардо Сордженте и др.   Авторът на едноименния комикс Игор Тувери застава зад камерата и създава истински кинематографичен шедьовър.
Действието се развива през 70-те години по тесните улици на смутния Неапол. Пепино льо Чичеро е прекарал живота си в изпълнение на поръчки от големите гангстери на града. Когато синът му Нино е убит, той вади старите си пистолети, решен да отмъсти. Куршумите отново започват да свистят над сивата глава на Пепино, докато той търси убийците на сина си и лъскавия черен револвер, който е подарил на Нино в последната вечер от живота му. И макар ежедневието на Пепино винаги да е било белязано от насилие, идеята за отмъщение започва да му се струва все по-абсурдна.


Един от успехите на лентата „5 е съвършено число“ са номинацията за награда FEDEORA за най-добър филм, както и включването в конкурсната програма „Хоризонти” на 76-ия кинофестивал във Венеция.


Едноименният комикс е един от най-забележителните италиански графични романи. Книгата е преведена на различни езици и е увенчана с множество отличия, сред които са Награда „Книга на годината“ на Панаира на книгата във Франкфурт 2003 и Награда Coccobill за най-добър автор 2003 (фестивал на комиксите в Милано).


Share With: