HomeСРЕЩИ“Равносметката” с Весела Бабинова, която оставя сърцето си на сцената

“Равносметката” с Весела Бабинова, която оставя сърцето си на сцената

Фотограф: Гергана Змийчарова

“Равносметката” с Весела Бабинова, която оставя сърцето си на сцената

Фотограф: Гергана Змийчарова

Едно слънчево момиче. Или по-скоро слънчева душа. Със зелените си очи и пъстрото си присъствие Весела Бабинова се превръща в любимка на любителите на актьорското майсторство. Нейните участия оцветяват в красиви багри сцената на Малък градски театър “Зад канала” от близо 7 години насам. Прибира у дома „Аскеер“ за Изгряваща звезда (2012: „Нощна пеперуда“), както и „Икар“ за Поддържаща женска роля (2019: „Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми“). А през януари и февруари можем да я гледаме в пиесата “Сцени от един семеен живот” от Ингмар Бергман. Театърът обаче не е единствената любов на Весела – намира мястото си и в киното и телевизионните продукции. Във филма “Вездесъщият” можем да открием слънчевата актриса в ролята на Мария, а в телевизионния сериал “Денят на бащата” я виждаме под прожекторите под името Калина.

https://www.instagram.com/p/Bt3iSujgBf5/

Но каква беше изминалата година за Весела? Зададохме 12-те си въпроса към Весела, за да открием “Равносметката” й за 2019 г.

Ако 2019 г. беше дума, то тя щеше да е…

Весела: Удовлетворение.

Успя ли да изпълниш своите new year resolutions за 2019 г.?

Весела: Не бих казала, че успях, и именно затова реших повече да не си правя равносметки. Тази година ще се оставя на живота без много да му диктувам.

Коя среща тази година те вдъхнови най-много?

Весела: Много срещи бяха важни за мен, както с колеги, с които работихме, така и със стари приятели, с които възобнових връзка. Не мога да определя някоя среща като по-важна.

Кой свой успех от 2019 г. можеш да определиш като своя най-голяма победа?

Весела: Най-големият ми успех за 2019 е, че разбрах много неща за себе си, че се успокоих, че усетих кое е най-важното и кои са моите най-близки хора. Че продължих.

Човекът на моята 2019 г. беше …

Весела: Владимир.

https://www.instagram.com/p/B6u59EKj2s6/

Кой е първият момент, за който се сещаш, когато ти кажем 2019 г.?

Весела: Виена, посещението на най-старата зоологическа градина в Европа, огромен парк, слънце, езеро, такива неща ми изплуват.

Жената през 2019 г. беше по-…

Весела: Разбрана и разбираща. Поне от моя страна.

Новината, която ме разтърси най-много тази година беше… И защо?

Весела: Много са, но най-прясна ми е новината от Италия, че са заловили 334 мафиоти, повечето от които политици, шефове на банки, предприятия, болници и т.н., а ние тук се занимаваме с баби, продаващи леки наркотици, корупцията ни е погълнала до гуша и хората, които трябва да са в затвора, са тези, които определят бъдещето ни.

Каква е стъпката към по-добро, която видя в обществото тази година?

Весела: Мисля, че много млади хора правят стъпки напред, както в започването на свой бизнес, което в момента у нас е изключително трудно, така и в социалната  дейност. Това, което ме обнадеждава, е, че колкото души кажат “Това няма как да стане”, толкова, че и повече, казват “Напротив!” И действат, не мрънкат. Това ме радва.

Ако светът в рамките на една година можеше да се опише с един единствен образ, то този на 2019 г. щеше да е …

Весела: Бъркотия.

Къде откри своето огнище на надеждата тази година?

Весела: В себе си, в дома си, в човека до мен, в работата си.

https://www.instagram.com/p/B7JgwnHjYqB/

Кое е твоето послание, с което изпращаш 2019 г.?

Весела: “Ако хората не те разбират, не се притеснявай. Те чуват твоя глас, но това, което е в ума им, са техните собствени мисли.”

 

Share With: