Изкуството да откриваш таланти

Изкуството да откриваш таланти

Годишните награди на b2b Media за Employer Branding за трета поредна година ще отличат бизнеси за успешното изграждане на работодателския бранд.

Какво е Employer Branding?

С простички думи можем да кажем, че това е изкуството да откриваш талантите и да ги съхраняваш като част от екипа си. Хората са най-важният ресурс за един бизнес. Търсейки нови начини да помагаш на служителите си да се развиват, един работодател открива и възможности за развитие на фирмата си.

Днешно време все повече водещите фирми в световен мащаб се грижат за своите служители. Предоставят им редица материални облаги като високотехнологични офиси с последен клас техника, помещения за хранене, безплатна храна и т.н. Както и множество допълнителни грижи за живота им и извън работа като допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, акции в компанията, командировки и т.н. Но най-ценното за един служител е докъде се простират лимитите за неговото развитие в конкретната фирма.

Когато говорим за “изкуството да откриваш таланти”, е много важно да наблегнем и на момента, в който служителят избира работното си място, а не обратното. Трябва преди това работодателският ни бранд да е развит до такава степен, че “талантът” да иска да се развива точно при нас.

Как да постигнем това?

С пример показват десетки фирми в световен, но и в локален мащаб. Насищането на българския пазар с чуждестранни фирми (особено силно изразено в IT сектора) кара много работодатели да се обърнат към Employer branding-а. Добри практики в тази сфера забелязваме от десетки фирми, някои от които са Sutherland, 60K, Experian, Upnetix, Paragraph 42 и много други. Разбираме от отличията, които печелят в миналогодишните награди на b2b Media за Employer Branding.

От къде да почерпим опит и идеи?

Вече е в ход тазгодишното ранно кандидатстване за конкурса (до събота 25 януари). Ако и ти вярваш в изкуството да намираш таланти, да ги запазваш, да им помагаш да се развиват и вярваш, че това ще доведе до успеха на твоя бизнес, ако твоята компания заслужава награда –  кандидатствай още сега за Годишните награди на b2b Media за Employer Branding. Грабни някоя от наградите в 17-те категории – от иновации в изграждането и поддържането на “Работодателския бранд”, през добри практики в управлението на талантите до HR стратегии за развитие на бизнеса. Крайният срок за късно подаване на документи е 13 януари.

Разберете повече за събитието тук.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.