HomeИНТЕРЕСНОИзкуството да откриваш таланти

Изкуството да откриваш таланти

Изкуството да откриваш таланти

Годишните награди на b2b Media за Employer Branding за трета поредна година ще отличат бизнеси за успешното изграждане на работодателския бранд.

Какво е Employer Branding?

С простички думи можем да кажем, че това е изкуството да откриваш талантите и да ги съхраняваш като част от екипа си. Хората са най-важният ресурс за един бизнес. Търсейки нови начини да помагаш на служителите си да се развиват, един работодател открива и възможности за развитие на фирмата си.

Днешно време все повече водещите фирми в световен мащаб се грижат за своите служители. Предоставят им редица материални облаги като високотехнологични офиси с последен клас техника, помещения за хранене, безплатна храна и т.н. Както и множество допълнителни грижи за живота им и извън работа като допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, акции в компанията, командировки и т.н. Но най-ценното за един служител е докъде се простират лимитите за неговото развитие в конкретната фирма.

Когато говорим за “изкуството да откриваш таланти”, е много важно да наблегнем и на момента, в който служителят избира работното си място, а не обратното. Трябва преди това работодателският ни бранд да е развит до такава степен, че “талантът” да иска да се развива точно при нас.

Как да постигнем това?

С пример показват десетки фирми в световен, но и в локален мащаб. Насищането на българския пазар с чуждестранни фирми (особено силно изразено в IT сектора) кара много работодатели да се обърнат към Employer branding-а. Добри практики в тази сфера забелязваме от десетки фирми, някои от които са Sutherland, 60K, Experian, Upnetix, Paragraph 42 и много други. Разбираме от отличията, които печелят в миналогодишните награди на b2b Media за Employer Branding.

От къде да почерпим опит и идеи?

Вече е в ход тазгодишното ранно кандидатстване за конкурса (до събота 25 януари). Ако и ти вярваш в изкуството да намираш таланти, да ги запазваш, да им помагаш да се развиват и вярваш, че това ще доведе до успеха на твоя бизнес, ако твоята компания заслужава награда –  кандидатствай още сега за Годишните награди на b2b Media за Employer Branding. Грабни някоя от наградите в 17-те категории – от иновации в изграждането и поддържането на “Работодателския бранд”, през добри практики в управлението на талантите до HR стратегии за развитие на бизнеса. Крайният срок за късно подаване на документи е 13 януари.

Разберете повече за събитието тук.

Share With: