HomeЗДРАВЕКак да бъдем по-здрави и на работното място

Как да бъдем по-здрави и на работното място

Как да бъдем по-здрави и на работното място

Chair Up Day ни показва как можем да повишим физическата си активност дори и в офис среда

Заседналият начин на живот e в основата на повечето здравословни проблеми в съвременното общество. И докато преди години работата пред компютър беше мечтана за мнозина, днес тя ни носи и редица неблагоприятни ефекти, сред които е недостатъчната физическа активност. В тази връзка Chair Up, Everty Group и маркетингова агенция 3CON обединяват сили и организират Chair Up Day на 5 март от 18.30 ч. в залата за събития на Perform Business Center.

Събитието ще представи на участниците специални офисни упражнения, с които лесно и ефективно можем да се раздвижим по време на работа. Тя е много подходяща за служители във все по-популярните големи офис сгради, в които се помещават различни компании. Именно такава е и популярната сграда на Perform Business Center, собственост на Everty Group.

За нас е много важно служителите и наематели ни да се чувстват част от една общност. Ние вярваме, че чрез организирането на подобни съвместни инициативи и проекти, днешната офис среда може да се превърне в много повече от работно място за служителите и когато те имат възможност да отделят време за себе с подкрепата на своя работодател, те се чувстват по-мотивирани и ангажирани, отивайки на работа. Затова поканихме ултрамаратонеца Краси Георгиев, който е и съосновател на програмата Chair Up – да запознае хората, които работят не само в нашата сграда, но и в околните с възможностите и ползите от  физическа активност в офиса.“ – споделя за събитието пропърти мениджърът на Perform Business Center Моника Григорова.

Подобни възможности по време на работния процес не само подобряват личното здраве, но и качеството ни на работа и на живот.

„Физическата активност в работна среда е повече от важна, седенето повече от 6 часа на ден увеличава рисковете за здравето с над 40%, а най-ефективният начин те да бъдат намалени не е само повече спорт в свободното време а повече движение и по време на работния ден.“, допълни Краси Георгиев, визионер и един от лекторите на събитието.

Голям брой научни изследвания през последните години потвърждават вредите за здравето, предизвикани от продължителното седене. Много лекари сравняват седенето с пушенето заради проблемите, които поражда:
• Увеличава се рискът от диабет за хората със седящи професии;
• Хората, които седят по 7 часа на ден, са 3 пъти по-предразположени към депресия спрямо тези, които седят по по-малко от 4 часа;
• По време на седене ензимите, които разграждат мазнините, спадат с 90%. Гори се едва по 1 калория на минута;
• След 2 часа седене се отбелязва спад с около 20% в нивата на „добрия“ холестерол.

Ние като маркетингова агенция веднага прегърнахме идеята да бъдем партньор в организацията на Chair Up Day, защото нашият екип също в голям процент от времето си работи в типичната офис атмосфера и напълно осъзнаваме необходимостта от подобни инициативи.“, допълва Юлиян Ефтимов, управляващ партньор на маркетингова агенция 3CON.

В събитието може да се включи всеки, който има желание да промени навиците си на работното място, за да се чувства по-здрав, енергичен и ефективен.

Входът е свободен, а местата – ограничени. Не пропускайте да заявите своето участие на https://forms.gle/GRcjRggwy4k6vgWd9

Повече информация за Chair Up Day: https://www.facebook.com/events/2322972191336688/

***

Залата за събития на Perform Business Center, собственост на Everty Group, предлага гъвкави възможности за организирането на различен тип събития. Разположена е на централна локация в столицата и разполага с паркинг, което я прави подходяща за провежданетоq както на семинари и лекции, така и на корпоративни събития и коктейли.

Share With: