HomeМОДАСтилни, модерни и красиви вкъщи

Стилни, модерни и красиви вкъщи

Стилни, модерни и красиви вкъщи

Важна ли е визията ни по време на социална изолация?

Редица предизвикателства изправи пред нас извънредното положение, в което се намираме. Всички трябваше бързо да пренастроим обичайния си  ритъм на живот както в личен, така и в професионален план. Нашите домове се превърнаха в офиси, място за почивка, пространство за игра на децата и кът, в който продължаваме да опитваме да съхраним себе в тази извънредна ситуация. Без никой да ни пита и да ни даде време за подготовка, поехме нелеката задача да жонглираме с всички свои ежедневни социални роли едновременно.

Как да останем фокусирани, ефективни и успешни в това изпитание? Отговорите безспорно са много, повечето вече – известни. Остана ли някоя скрита тайна? Ето какво разкри специално за читателите на MADAMSKO водещата модна рубрика на нашата страница – дизайнерката Пламена Вияреал.

Коя от нас няма своята късметлийска рокля? Или обувки, с които усеща, че може да покори света? Е, психолозите отдавна са обяснили как изборът на дрехи влияе на нашето поведение. Eдно изследване от 2015 г. – The Cognitive Consequences of Formal Clothing, което е публикувано Social Psychological and Personality Science,  прави интересен извод в тази насока. То доказва, че участниците в него, които са облечени в официален и делови дрескод, се представят по-добре в поставените им когнитивните тестове, от тези, които са били с ежедневно облекло. Това показва колко е важен изборът на дрехи и дори в ситуацията, в която се намираме, не бива да го пренебрегваме. Този акт също подготвя ума и тялото ни за работния ден и отделя домашното пространство от служебните ни ангажименти.  Облеклото също може да ни развесели, вдъхнови, да ни помогне да се чувстваме комфортно, стилно и уверено дори в домашна обстановка.

Повечето от нас в моментa работят от компютрите си вкъщи и осъществяват срещите си с колеги и приятели онлайн. Това е и една от причините дори в ситуацията на карантина да не забравяме за добрия си външен вид. Грижата за себе си помага и за нашето добро настроение и по-лесното преминаване през тази усложнена ситуация. Избирайки дрехите си за деня, на първо място, разбира се, трябва да поставим удобството. За доброто ни настроение обаче е по-добре да захвърлим домашните дрехи и да се облечем така, както бихме го направили и когато сме навън или в работна среда. Въпреки изолацията най-цветният сезон е вече тук и е добра идея да извадим на показ пролетния си гардероб. Неговите леки, пъстри и ефирни материи със сигурност ще ни накарат да се чувстваме по-комфортно и вдъхновяващо за нови, свежи идеи. Какви са предложенията на създателя на модния бранд AndyVil – Пламена Вияреал?

  • Свободни дрехи

Те могат да бъдат и много елегантни. Кадифето например е изключително приятна материя, която се усеща много нежно върху кожата и същевременно с това е удобна и излъчва лукс.

  • Смесване на стилове

Комбинирайте по-спортна долна част и по-елегантна горна – модата вече ни позволява да експериментираме с нестандартни стилови комбинации.

  • Спортни дрехи

С подходящите аксесоари те могат да се превърнат  в доста елегантен аутфит.

  • Цветовете

Залагайте на свежите, ярки, цветни дрехи, които повдигат настроението. Дори и през екрана на компютъра това няма да остане незабелязано.

  • Нестандартни решения

Нека експериментираме с комбинации, които в нормалното ни ежедневие не ни е достигала смелост да облечем. Екстравагантни аксесоари, цветови комбинации, нестандартни текстури, миксиране на принтове… Въобще всичко, което ни се е искало да сложим някога, но не сме намирали подходящ момент и ни е липсвала увереност. Сега е моментът!

  • Захвърляме токчетата

Всяка от нас има дрехи, които е добре да бъдат носени с висок ток, но в забързаното ни ежедневие ги избягваме, защото даваме приоритет на удобството. Сега можем смело да заложим на тях, защото обувките ни няма да са във фокуса на екрана по време на нашата бизнес среща. Спокойно можем да ги заменим с така удобните ни домашни пантофки и да продължим да изглеждаме стилно.

Добрият външен вид и красивото облекло ни зареждат с положителни емоции и подобряват настроението ни независимо дали сме навън или вкъщи. Правят ни уверени, влияят положително на самочувствието ни, а

„грижата за външния вид е не само уважение към нас самите, а и към хората, с които се срещаме и общуваме“, споделя Пламена.

Не забравяйте да бъдете цветни и усмихнати и в мислите си, защото ние силно вярваме в думите на Одри Хепбърн, че: “…истинската красота на жената рефлектира от душата й“.

Share With: