HomeЗДРАВЕБалансирано хранене и готовност на тялото  за физическа активност

Балансирано хранене и готовност на тялото  за физическа активност

Балансирано хранене

Балансирано хранене и готовност на тялото  за физическа активност

Проверка на правилното, балансирано хранене и готовност на тялото  за физическа активност

За правилното поддържане на здравото ни тяло, т.к. само ние самите сме отговорни за здравето си  трябва съзнателно да подходим както към храненето, така и към спорта, към нашето благополучие и усещанията, които имаме.

Преди да започнете да се занимавате с някакъв вид спорт (плуване, фитнес, бягане и т.н.), е добре да се консултирате с лекар, да направите някои прости прегледи. Така ще можете да получите предварителни препоръки. Проверете дали сърдечно-съдовата Ви система е в норма, ако имате някакви хронични заболявания, как можете да подорите съсътоянието, какво е състоянието на ставите Ви и гръбначния стълб.

Така че, първо посетете лекар за физически преглед. И след това можете да си потърсите добър треньор за тренировките, които ще започнете.

Техника и необходими компоненти на тренировките в различни спортове, силови и кардио тренировки

Видовете и стиловете на спортното обучение – това е отделна тема. Тук е важно и времето от деня, продължителността и интензивността на самата тренировка, както и на останалите след нея.

Изберете си най-доброто за Вас време за тренировка. И сутрешните, и вечерните часове за трениране си имат своите плюсове.

Кардио тренировките са важен елемент от тренировъчния процес. Кардио спортуването благоприятства състоянието на сърдечно-съдовата и дихателната система, помага за отслабване и изграждане на мускули. Ставате по-устойчиви и просто се чувствате добре. Всичко това има безценни ползи за нашето здраве.

Техниката при спортуването, на упражненията, е аспект, който не може да бъде пренебрегнат, ако искате да постигнете резултати, без да навредите на здравето си.

Упражнения за поддържане и подобряване на физическата форма

Редовнoто занимание със спорт значително подобрява физическата форма.

Сутрешна гимнастика, загряване, офис или домашни петминутни спортове  – това не изисква специално оборудване, пространство и много време. Ако не сте мързеливи и практикувате редовно, ефектът няма да закъснее. Важното е да превърнете спортуването си в ежедневие. За това какви упражнения да правим за укрепване на тялото, можем да изберем сами.

Как да влезем във форма?

Като започнем ежедневни кратки тренировки като тичане на пътека за бягане, ще подобрим физическата си форма и ще укрепим тялото си. Можем да правим упражнения за стойка, гръдни мускули, тънка талия и силен корем за момичета у дома.  Можем да включим пражнения за стройни бедра и тонизирани задни части.

Share With: