HomeКРАСОТА12 съвета за красота, които ще ти помогнат да оцелееш през лятото

12 съвета за красота, които ще ти помогнат да оцелееш през лятото

12 съвета за красота, които ще ти помогнат да оцелееш през лятото

Лятото може да причини сериозна бъркотия сред ритуалите ни за красота. Представяме си как топлите месеци минават, а ние сме с идеален тен и стилно разрошена коса. Често обаче реалността е напълно различна. И често включва разбъркана коса, грешки с изкуствения тен и неприятни мехури, причинени от новите сандалите.

Благодарение на тези удобни и бързи съвети ще можеш лесно (и евтино) да предотвратиш много от потенциалните летни катастрофи.

 1. Използвай прозрачно кухненско фолио когато слагаш слънцезащитен крем или изкуствен тен на гърба си.

Малко неща са по-досадни от това да се опиташ (и да се провалиш) да нанесеш крем на собствения си гръб. За да се избегнат прекалено тъмни или прекалено светли петна,

единственото необходимо е парче прозрачно кухненско фолио. Изрязваш парче с размери около един метър дължина и слагаш необходимото количество от слънцезащитния крем (или изкуствения тен) в средата му. След това вземаш двата края на фолиото и ги използваш за да втриеш крема в кожата на гърба, по същия начин, по който разнасяш лосиона за тяло по гърба си.

 1. Прибери лака за нокти в хладилника.

От по-високата температура лакът за нокти може да стане на балончета, когато се нанася. Можеш да избегнеш това, като го прибереш на хладно в хладилника.

 1. Отстрани петната от пот с лимонов сок.

Няма по-мек начин да го кажем – през лятото всички се потим. За да премахнеш петната от пот от дрехите, трябва само да втриеш лимонов сок в петното, преди да сложиш дрехата в пералнята.

 1. Изстудено алое вера за слънчевите изгаряния.

Най-удобният начин да се изстуди алоето е, като напълниш формичките за лед с алое вера гел и ги прибереш във фризера. Замръзналите кубчета се слагат на изгореното или възпаленото място, за да успокоят кожата и да я хидратират.

 1. Отърви се от петната от изкуствения тен със сода за готвене.

Смесваш този основен за всяка кухня продукт с вода и го втриваш в петното от изкуствентен.

 1. Използвай картоф за домашния педикюр.

Ексфолирай краката си, като втриеш в ходилото половин картоф, покрит с едра морска сол.

 1. Изсуши косата си с тениска, за да намалиш къдриците.

Лятното време често е причина за хаос в косата. Пребори се с непокорните къдрици, като смениш хавлиената кърпа с тениска, когато изсушаваш косата си. Материалът на хавлиените кърпи задържа влагата от косата, което води до накъдряне.

 1. Спри мехурите с дезодорант.

Сандалите често протриват кожата и могат да причинят мехури. Покрий особените места с дезодорант, за да създадеш бариера, която да защити кожата от протриване.

 1. Спаси косата си от повреждане, като я измиеш с вода от мивката.

Изплаквай косата си с вода от мивката, преди да влезеш в морето или в басейна. Порите ще се запълнят с вода и по този начин ще предотвратиш химикалите от басейна или солената вода да повредят кичурите ти.

 1. Използвай готварска сода за повредена от хлор коса.

Ако косата ти започне да придобива зеленикави оттенъци, значи е време за готварската сода. Измий косата си с нея, преди да сложиш шампоан и балсам и виж как тя ще възстанови първоначалния си оттенък.

 1. Лекувай раздразнената от бръснене кожа с бебешка пудра.

Предотврати раздразняването и зачервяването след бръснене, като поръсиш кожата си с бебешка пудра.

 1. Изсветли косата си с ябълков оцет.

Слънцето и солената вода могат сериозно да потъмнят цвета на косата ти. Но ако я напръскаш с половин чаша ябълков оцет и я оставиш за десетина минути, преди да го отмиеш, ще видиш как косата възвръща цвета си.

Ако се чудите как да поддържате кожата си през лятото, ТУК може да откриете съвети от дерматолози.

Share With: