HomeИНТЕРЕСНОКои са големите победители в конкурса БАЛКONA?

Кои са големите победители в конкурса БАЛКONA?

Кои са големите победители в конкурса БАЛКONA?

Един от участниците спечели безплатно пълна трансформация на балкона си!

Конкурсът, вдъхновил десетки да мечтаят за красив балкон, който подобрява цялостната градска среда, приключи. В него се включиха близо 90 участници, които искат да станат част от промяната и чрез своите тераси да направят градовете по-чисти и зелени места за живеене.

Големият победител в конкурса е Ирина Костадинова, която ще получи безплатно цялостно преобразяване на терасата от организаторите на инициативата – ONA Design, и партньорите на кампанията. Със своето послание:

„Нашият балкон е нашата малка градинка и врата към външния вълшебен свят…“

Ирина категорично спечели журито. Заслужено второ място бе отредено на Наталия Кирова за нейното слънчево, цветно и еко видео. Тя ще получи индивидуален 3D проект за терасата, с който може да я превърне в любимата си „стая на открито“. Сърцето на публиката безспорно спечели Калина Петкова, за която балконът е „Мястото за споделеност, където изпиваме първото си кафе и започваме ведро деня си, обградени в красотата на цветята“. „Терасата, ще е сърцето на дома ми“, допълва тя в своята мотивация за участие в конкурса.

Конкурсът БАЛКONA се роди в момент, в който терасата беше единственото място, на което можехме да излезем на зелено и да се порадваме на природата. Инициативата обаче си постави далеч по-смели цели от това хората да преоткрият това пространство в дома си. „Ние успяхме да им покажем колко е важна растителността на терасата и как с нея всеки допринася в борбата с мръсния въздух. Променя визията на сградата, в която живее, и увеличава зеленината в градската среда, която все повече ни липсва“, споделят организаторите.

Това е и причината ONA Design да връчи две специални награди на  Дона Коилова и Милена Попова, които със своите преобразени тераси показаха, че мисията на конкурса е и тяхна лична кауза. Повечето от участниците споделиха, че именно извънредната ситуация ги е вдъхновила да превърнат балконите си в уютно място за работа, почивка, дори спорт.

Кампанията продължава със своя втори етап – пълната трансформация на балкона на победителя. Всеки един етап от нея ще може да бъде проследен във Фейсбук групата Na Balkona, където ще продължи да бъде споделяна интересна информация по темата за терасите.

Поради големия интерес към кампанията се предвижда тя да има и второ издание през следващата година. Всички участници в конкурса можете да разгледате на www.balkona.design и Фейсбук групата Na Balkona.

Share With: