HomeИНТЕРЕСНОЗелени стени от скандинавски мъх носят хармония и свежест в дома ни

Зелени стени от скандинавски мъх носят хармония и свежест в дома ни

Зелени стени от скандинавски мъх носят хармония и свежест в дома ни

Живите, зелени стени от скандинавски мъх безспорно са една от най-актуалните тенденции в дизайна на дома или офиса. Те са и чудесен начин да поканим природата в пространството, в което работим или живеем и да се потопим сред нейния комфорт и релакс. Именно свежият зелен цвят ни носи усещането за пролет, за млада трева, за природа. Кой не иска да пренесе тези чувства в дома си?  Много от нас, избирайки зеленото за интериора, си спомнят за пролетното време през годината, което се асоциира с растеж и свежест. Зеленият цвят се възприема спокойно и по този начин той въздейства благоприятно на целия организъм. Затова използването на скандинавски мъх под различна форма в дизайна на дома или офиса е не само красив акцент, но и носи редица ползи, сред които са:

  • Абсорбира ненужната влага във въздуха
  • Намалява нивото на стрес
  • Има шумоизолиращо действие
  • Отблъсква праховите частици във въздуха
  • Хипоалергичен е

Използването на скандинавски мъх за декорация в дома е изключително атрактивно и противно на очакванията на повечето от нас е съвсем лесно за поддръжка. Реално, такава почти не е нужна, защото скандинавският мъх издържа десетилетия, ако не се пипа, мачка и е изложен на умерени атмосферни влияния. В повечето случаи е подходящ за интериорни решения, но можете да украсите и любимия си балкон с подобна декорация, ако подсигурите условия тя да не се мокри. Вариантите, които се предлагат, са изключително разнообразни като размер, форма, дори цвят.

Знаете ли, че скандинавският мъх е бял, но различните му цветове се постигат чрез прилагане на естествени багрила към корените, за да придобие определени нюанси. Ограничения във формите и цветовете почти няма, така че ескпериментирайте смело и създайте естествено усещане за свежест в дома си или на работното място с красивите зелени стени. Още едно тяхно предимство е, че според специални тестове, проведени в Япония, мъховете ‘дишат” по специален начин и това спомага за пречистване на въздуха дори от цигарения дим и пепелта. С вертикалните градини лесно ще пресътворите красотата и хармонията на природата в дома си. Заложете на картина, цяла стена, детайлна декорация, защо не и лампа със скандинавски мъх, за да си осигурите релаксираща среда вкъщи в края на работния ден или вдъхновяваща работна обстановка.

Винаги е добре да се посъветвате със специалист в сферата, ако искате да пренесете свежестта и зареждащата енергия на природата в дома си или на работа. Нашите партньори от БИОборд, които с готовност подкрепиха нашата мисия могат да ви дадат чудесни предложения за зелени декорации със скандинавски мъх. Те припознаха кампанията БАЛКONA в своите ценности, защото „БИОборд е компания със свободен дух и уважение към природата! Ситуацията в началото на март принуди хората да останат затворени по домовете, а терасите останаха единственият отдушник и врата към откритите пространства и към природата. Балконите се превърнаха в любимо място на мнозина, а възможността за повече зеленина в дома, и то естествена, напълно съвпада с ценностите на нашата компания, както и с естествените ни продукти. Затова грабнахме идеята от първо лице и за момент не се усъмнихме, че тя трябва да бъде подкрепена“, споделя управителят на компанията Любомир Любомиров.

Share With: