HomeМЕСТАРадост на небцето: местата с най-вкусни сладоледи в София

Радост на небцето: местата с най-вкусни сладоледи в София

Радост на небцето: местата с най-вкусни сладоледи в София

Лятото е вече в разгара си. Едва ли има човек, който може да се похвали, че социалните му мрежи не са пълни със стотици слънчеви снимки на приятели, които се препичат на плажа. Ако сте един от тях, Браво! Но ако сте в София, където слънцето непоносимо болезнено ни напомня колко далеч сме от Черноморието, то има едно спасение за лятното ви настроение – джелато! … И коктейли, но за тях ще говорим друг път. 

Сега е моментът да се потопим в магичния сладоледен свят на София, който се крие зад всеки ъгъл, за да ни предложи с фунийка щастие. Но кои са местата с любимото ни джелато? Там, където сетивата усещат неповторимите италиански вкусове? 

Започваме от мястото, където се потапяме във симфония на джелато вкусове – Gelatto and LatteДжелатерията работи с качествени натурални продукти, а в резултат получаваме невероятен вкус с всяка хапка. Освен веган и кето вкусове, те предлагат и гурме сладолед, който се топи в устата ни, за да остави сетивата ни запленени. За постигане на невероятния вкус и плътност на джелатото, екипът на джелатерията е преминал специално обучение в Италия в „Carpigiani Gelato University“ в Болоня, след това се обучава в „Gelato Naturale Academy“ под ръководството на световно известния джелато шеф Мануеле Презенти. През месец януари на 2019 екипът на Gelato&Latte е приет в „Асоциацията на италианските майстори джелатиери“ – Associazione Italiana Gelatieri. Освен с множество локации, вече можете да ги откриете и в летния food park на София Quartal.

https://www.facebook.com/Gelatoandlatte/photos/a.914844258669524/1654664021354207/?type=3&theater

Продължаваме към следващата джелато дестинация – Gelateria Naturele. Искате ли да опитате сладоледа от миналото – 100% натурален? Това е вашето място. Философията на тази софийска джелатерия се базира на натуралните съставки, от които изчезват всички стабилизатори, а базата за сладоледа се изчерпва единствено до мляко, сметана, яйца и нерафинирана захар. А вкусът е УАУ! Позволете на сетивата си да усетят летния дух на София с различните вкусове на джелатерията. А вече Gelateria Naturele е и на колела, за да стигне до вашето домашно парти, тиймбилдинг или просто до  офиса. 

https://www.facebook.com/GelateriaNaturaleSofia/photos/a.809866379062397/2945316942183986/?type=3&theater

Като бях малка обожавах конфети – умолявах родителите си да ми купуват за всяко парти за рожден ден. Винаги съм ги свързвала с истинското детско щастие. А сега вече пораснала, продължавам да свързвам думичката конфети с щастие, но този път за сетивата, благодарение на джелатерията Confetti! С огромен асортимент от сладоледи ни посрещат хладилниците и всеки е по-вкусен от предишния. А на пл. Гарибалди вече е факт и ресторант-джелатерия Confetti, която през лятото е скрит рай в сърцето на София. Предупреждавам, влизайки тук оставяме всякакви диети отвън, за да се заровим в невероятните мелби от менюто. Все пак лятото означава щастие без ограничения и угризения, нали? 

https://www.facebook.com/gelateria.confetti/photos/a.207669679380269/1687151411432081/?type=3&theater

Завършваме днешния тур с едно ново бижу на гр. София, което е намерило своето място на бул. Тодор Александров. Казва се Gelato Fabbrica, a собственикът Гери ще сбъдне всяка мечта на сетивата ви в авторските си вкусове джелато, които ни напомнят за летния дух отдалеч. Историята на джелатерията започва с едно посещение в Рим и като на романтичен филм, се заражда идеята, която днес наричаме Gelato Fabbrica. Там ще откриете прекрасни кафе напитки, уникални вкусове по собствена рецепта. Можете да си закупите и ваучер от Gift Come True, с който да дегустирате 10 вида сладолед! 

https://www.facebook.com/gelato.fabbrica/photos/a.109729787096888/165221238214409/?type=1&theater

Което и местенце да изберете, ще се докоснете до освежаващия италиански вкус, който толкова обичаме през лятото. Е, няма да е същото като да похапваме сладолед на плажа, но и за това има време!

Share With: