HomeИНТЕРЕСНО5 съвета как да създадем комфортна спалня

5 съвета как да създадем комфортна спалня

5 съвета как да създадем комфортна спалня

Отключването на входната врата в края на дълъг ден на теория означава, че можем да издишаме с облекчение…

Отключването на входната врата в края на дълъг ден на теория означава, че можем да издишаме с облекчение, да изхвърлим обувките и да се отпуснем. Но, ако вече не сме влюбени в това как е декориран домът ни, той може би няма да има този топъл, приветлив ефект, който очакваме  прекрачвайки прага. Без значение дали ни е омръзнал стила на спалнята или сме изморени от непрестанни опити да решим как да го променим, неуютността би могла да провокира раздразнение и отегчение. Затова, ако ни е дошло до гуша от сегашният стил или не можем да изберем цветова гама, има 5 прости стъпки, с които да създадем комфортна и уютна спалня.

Освежаване

Най-обикновено подновяване на цвета на стените понякога е всичко необходимо, за да превърнем стаята от обикновена в красива. Това важи особено в случаите, в които настоящия вид на стените е изтъркан и избелял. Интериорният свят е все така въвлечен в любовна връзка с всичко сиво, но за нещо малко по-успокояващо, можем да опитаме да включим по-бледите нюанси на синьото и зеленото – повече от към студената страна на цветната гама. Тази лека, успокояваща естетика работи особено добре за спални помещения и бани.

Размяна

Преобразуването на дома ни не е задължително да означава огромно харчене на пари. Вместо да нападнем магазините, нека се огледаме добре какво имаме вече и да помислим как бихме могли да го използваме и освежим. Понякога, всичко от което имаме нужда е да пренаредим мебелите, които вече имаме, или да разменим някои картини, килими или други елементи в обзавеждането. По този начин ще ги видим в нова светлина и заобичаме отново и ще отворим място за акцент, отделна нова мебел – маса или стол, които да внесат ново усещане.

Парченце живот

Растенията могат да имат истински освежаващо въздействие в една стая, както и чисто визуално да повдигнат духа ѝ, могат и (доста буквално) да помогнат с пречистването на атмосферата. Със силните тропически и ботанически течения в интериорния дизайн, домашните растения се завръщат със замах, начело с ретро любимците като фикуса и палмата, изведнъж станали страшно модерни. Те са и много по-достъпна алтернатива на дизайнерските цветни букети (и би трябвало да оцелеят доста по-дълго).

 Да бъдем актуални

Най-новите съвети на експертите показват, че е важно да се стремим да сменяме матрака си на всеки осем години, както за да осигурим комфорт, така и за добра хигиена, освен доста други причини. Освен него е от голямо значение и аксесоарът – подматрачната рамка. Ако матракът ни не е бил сменян от известно време, можем да обмислим подобрение сега, за да трансформираме изцяло комфорта си и да подобрим леглото си.

Можем да проучим кои матраци биха били най-подходящи за нуждите ни в момента, тъй като те може да са се променили от последния път, когато сме правили такава покупка. Дали по-мек матрак ще осигури повече подкрепа за гърба ни, или допълнителната мекота на мемори пяната ще ни помага да заспиваме по-добре нощем?

 Да следваме сърцето си

Най-важно е да се опитаме да не се тревожим за това, дали се придържаме към един конкретен естетичен дизайн, а спокойно да следваме това, което обичаме. Комбинациите от различни десени и цветове, отключват различни емоции и могат да пресъздадат нашето индивидуално усещане на комфорт, релакс или интимност. Тенденциите показват, че гъвкавите  производители могат да направят желания от нас проект в индивидуален дизайн, съобразен с всеки детайл, за който мечтаем. Съветвайки се със специалисти ще намерим място и на забавните грънчарски опити на децата или на старинната лампа от къщата на баба, която ни кара да се усмихваме. Когато се обградим с неща, които действително харесваме, ще започнем да откриваме прилики в дизайна между старите и новите елементи, колкото и различни да са изглеждали първоначално.

Заобикаляйки се с любими предмети, със сигурност ще задържим всяка умора надалеч. Комфортната спалня съчетава в себе си удобства и функционалност. Създадени от дизайнери, чиято мисия е да постигнат истински уют, спалните комплекти на  МAKHOME имат собствен стил и пресъздават спокойствието, което всеки от нас търси в своя дом. Комбинация от най-нови тенденции и високо качество, те позволяват практично използване на свободните пространства по най-ефективен начин. Леглата са подходящи за монтаж на еднолицев или двулицев матрак в зависимост от нашите предпочитания. Произведени от висококачествено ламинирано ПДЧ 18 мм, естествените декори носят уюта на топлина и нежност.

Share With: