HomeИНТЕРЕСНОПрахосмукачка на Хенри Хувър

Прахосмукачка на Хенри Хувър

Прахосмукачка Хенри

Прахосмукачка на Хенри Хувър

Хенри или Хенри Хувър е търговска марка, присвоена на прахосмукачка за всмукване на прах и мръсотии, произвеждана и продавана от Numatic International. Най-забележително е усмихнатото лице върху тялото на прахосмукачката. Прахосмукачката се предлага в няколко разновидности, с различни имена на капака (включително Hetty, Harry и James), както и различни модели, предназначени за различни приложения.

Първият модел на Numatic International

През 1981 г. е създаден първият модел на Numatic International с името на капака („Хенри“). Първият модел на Хенри започва като нещо като играчка с функции на прахосмукачка.

Сладкото личице на прахосмукачката се е харесвало и на деца, и на възрастни и е било много популярно. Хенри също така е била една от първите прахосмукачки, които са използвали торби за прах от микрофибър. Тези торби за прах са с голям капацитет и са изработени от издръжлив материал, който пренася прах и други нежелани материали вътре и ги задържа, за разлика от  хартиените торби, които могат да се спукат и съдържимото да изтече.

Откакто Хенри за първи път се е появил на пазара през 1981 г., той е продал 7-8 милиона бройки по целия свят, с около 20 000 продавани бройки всяка седмица, приблизително 2 857 бройки на ден. Ехаа..

И така, много преди анимационното студио Pixar да представи своите коли, британският производител на почистващо оборудване Numatic измислил забавна анимационна прахосмукачка, която да живее в апартаментите и да премахва мръсотията. Казва се Хенри.

И така..историята започва през 1981 г.

Мъничето Хенри се ражда 12 години след основаването на британската компания.

До 1990 г. британският завод на Numatic произвежда прахосмукачки от части, доставени от армия от подизпълнители. Времената се променят и сега прахосмукачките Numatic са 100% изработени от компоненти, произведени в собствената им фабрика. И прахосмукачката на Хенри се ражда напълно у дома!

Оттогава и досега са произведени повече от 6 милиона прахосмукачки Henry, които са донесли у дома не само чистота, но и комфорт, гледайки свята с нарисуваните си очи и, и наподобяващи слонче с хобот. Вече милиони деца по света започнаха да харесват домашното почистване.

Прахосмукачките Numatic могат да се намерят в детски градини, училища, както и в офиси и магазини.

Разбира се, че от 1981 г. Numatic прахосмукачката на Хенри се е променила. Инженерите непрекъснато подобряват и усъвършенстват този модел. Например, ако първото поколение прахосмукачки Хенри е било оборудвано с двигател от 800 W, сега прахосмукачката е оборудвана с двигател от 1200 W.

Share With: