HomeИНТЕРЕСНОМеган Маркъл и принц Хари загубиха патронажа и почетните си звания

Меган Маркъл и принц Хари загубиха патронажа и почетните си звания

Меган Маркъл и принц Хари загубиха патронажа и почетните си звания

Меган Маркъл (Meghan Markle) и принц Хари (Prince Harry) официално потвърдиха пред кралицата, че няма да се завърнат към предишните си роли на действащи кралски особи, в резултат на което загубиха своите кралски патронажи и почетни звания. В официално изявление от петък от Бъкингам казаха: “След продължителни разговори с херцога, кралицата написа потвърждение, че вследствие на отстъпването му от задълженията на кралското семейство, няма да бъде възможно да продължи да изпълнява задълженията и отговорностите, съпътстващи живота в служба на общността. ”

“Почетните военни назначения и кралски патронажи на херцога и херцогинята ще бъдат върнати на Нейно Величество, преди да бъдат преразпределени сред действащите членове на кралското семейство,” продължава изявлението. “Въпреки че всички са натъжени от тяхното решение, херцога и херцогинята остават дълбоко обичани членове на семейството.”

Патронажите и назначенията, които принц Хари губи, включват Футболния съюз по ръгби (Rugby Football Union) и тръста на Лондоския маратон (London Marathon Trust), както и почетни военни звания (по данни на Индепендънт (Independent)), докато Меган няма да бъде повече патрон на Асоциацията на университетите на Британската общност (Association of Commonwealth Universities) и Кралскията национален театър (Royal National Theatre). Принц Хари вече няма да е президент на Обществения тръст на Кралицата (Queen’s Commonwealth Trust), а Меган няма да бъде вице-президент.

Меган и Хари след това направиха изявление чрез техният говорител, споделено от кралския редактор на Харпърс Базар (Harper’s Bazaar) Омид Скоби (Omid Scobie) в Туитър: “Като доказателство за работата им през изминалата година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават отдадени на задълженията и служба за Обединеното Кралство и света и предлагат своята пълна подкрепа на организациите, които са представлявали, без значение официалните си роли.

“Всички можем да живеем като служим. Службата е универсална.” се казва в изявлението от Съсекс.

Меган и Хари преговаряха условията по тяхното заминаване като старши кралски особи, в среща с кралското семейство през януари 2020 и официално напуснаха длъжностите си през Март, съгласявайки се да преразгледат условията през следващата година.

Въпреки че принц Хари загубва почетните си военни звания – капитан генерал на Кралските военноморски служби (Captain General of the Royal Marines), почетен въздушен комендант при КВВС Хънингтън (Honorary Air Commandant of RAF Honington) и главен комодор за малки кораби и гмуркане при кралското военноморско командване (Commodore-in-Chief, Small Ships and Diving, Royal Naval Command), беше съобщено, че той се надява да ги спечели отново, по време на преговорите през 2021. “Военната му работа е сред най-важните неща за него”, споделя негов приятел пред Телеграф (Telegraph), по-рано този месец. “Разбира се, че ще иска да ги запази.”

Решението на кралското семейство да отмени почетните звания и патронажи на херцога и херцогинята на Съсекс, вероятно ще бъде разочарование за двойката, която се очаква да наруши мълчанието си относно отделянето им от кралските задължения в интервю с Опра Уинфри (Oprah Winfrey), което ще бъде излъчено на 7-ми март по CBS.

Източник: marieclaire.com , gistvile.com , express.co.uk

Share With: