HomeИНТЕРЕСНОПолзи от наетите сървъри

Ползи от наетите сървъри

наем на сървър

Ползи от наетите сървъри

Все повече компании откриват ползите от наемането на сървъри. Наетия сървър е услуга, която може да бъде полезна, надеждна и икономична за много потребители, но използването му се възприема от много фирми като нещо сложно и някак си остава неразбрана и доверието, към нея е ниско. Това не трябва да е така и определено има защо да отделите време да проучите предимствата и недостатъците на наетите сървъри за конкретните Ви цели.

Какво представлява наетия сървър

Наетия сървър е достъпен само за един клиент. Това означава, че на него ще се намират само вашите данни и само вие ще използвате ресурсите му. С други думи, чрез нея може да си осигурите дисковото пространство, нужно за съществуването на  функциониращ сайт. Изборът на добър уеб хостинг е изключително важен!

Освен това може да го конфигурирате както желаете и да го използвате за най-различни задачи. Това отваря много повече възможности и е идеално за компании и проекти със специфични изисквания.

Личен хардуер

При наемането на сървър, се наема и самата физическата машина, предоставяща  услугата. За разлика от споделените такива, този ще бъде само за Вас и никой друг няма да има достъп до него. В зависимост от доставчика на услугата, може да се получават и ъпгрейди по заявка и клиентът да се наслади на персонализиран сървър.

Следователно, дори и в най-натоварените моменти, вашият уеб сайт ще разполага с цялата мощност, с която се разполага. Освен това, можете да направите промени по настройките на самият хардуер, тъй като вие ще разполагате с пълния контрол над самото устройство.

Персонализиран  софтуер

Може да използвате наетия сървър за много повече неща от хостинг на уебсайт. Например да бъде място за фирмен бекъп, имейл сървър или база данни. Някои доставчици може да Ви помогнат допълнително, като предложат избор от няколко операционни системи, които да инсталират, докато подготвят сървъра. Това ще спести време в подготовка и ще получите сървър, който е напълно готов за работа.

Надеждност

Високата надеждност е логична, при наличието на личен хардуер и персонализиран софтуер, които се използват за поддържането на един потребител, за да се насладите на добре работещ и надежден сървър. Но освен това ако има проблеми, то ще е много по-лесно те да бъдат локализирани и поправени, което ще намали времето без достъпност до услугата.

Някои доставчици предлагат и заместители на техните сървъри. Това означава, че ако на Вашия сървър се повреди компонент, който води до спиране на работата му, резервният сървър автоматично ще продължи работа и достъпността до услугата Ви няма да бъде прекъсната.

Сигурност

Макар и рядко, е възможно, когато използвате споделен хостинг, някой друг профил да бъде компрометиран от хакери и чрез него  да получат достъп до сървъра.  Така Вашият сайт може да бъде свален или просто да бъде с увредена репутация, което ще премахне възможността страницата Ви да се класира на по-високо място след търсене в мрежата. С наетия сървър подобни притеснения стават излишни.

Share With: