HomeСЪБИТИЯБлагородни сърца със зонтиански дух

Благородни сърца със зонтиански дух

Благородни сърца със зонтиански дух

Всеки закупен билет ще подкрепи каузите на концерта:

Подкрепа за децата на героите в бяло – в помощ на децата на починалите на първа линия по време на битката с COVID-19 родни медици, сестри и санитари. Тази кауза бе основна в благотворителната инициатива „За децата на героите в бяло“, организирана в началото на 2021 г. от Българския лекарски съюз, Ники Кънчев и приятели.

Подкрепа за образователните програми на „Зонта фондация за жените“ – подпомагане на образователната програма „Млади жени в обществените отношения“ (YWPA) за развитието и образованието на младите момичета.

Зонта Интернешънъл

клубовете в България, Северна Македония и Румъния, Ареа 05, Дистрикт 30

в партньорство с Българския лекарски съюз

ви канят на благотворителен онлайн концерт

БЛАГОРОДНИ СЪРЦА СЪС ЗОНТИАНСКИ ДУХ.

20 май 2021 г.,  18,30 ч.

Участниците в концерта даряват своите изпълнения за нашите каузи

Хор „Родина“
Хор „Орфей“
Детски хор на БНР
Акордеонен квинтет НУФИ, Котел
Вокален състав при НУФИ „Широка лъка“
Кристина Димитрова
Тони Димитрова
Балет от Националното училище за танцово изкуство, София
Балет Национален дворец на децата
Васил Петров
Йордан Марков
ДЕС „Румина“
Джуниър Бенд

==============================================================

За Зонта Интернешънъл: Зонта Интернешънъл е водеща световна организация от професионалисти, създадена през 1919 г., с общ консултативен статут в Икономическия и социален съвет на Обединените нации, консултативен статут към ЮНЕСКО и статут на участник в Съвета на Европа. Зонта работи за овластяване на жените по света, чрез издигане на социалния, икономическия, здравния и политически статус на всяка жена. Нашите цели и задачи са да помагаме на жените и момичетата в региона и по света във връзка с образователното и професионалното им израстване; да им осигуряваме възможности за по-високо заплащане и постигане на икономическа независимост; да им гарантираме достъп до качествени и адекватни здравни грижи и да сложим край на насилието срещу жени, момичета и деца, като същевременно помагаме на оцелелите да изградят отново живота си.

За Фондация Зонта за жените: От 1923 г. насам Зонта Интернешънъл е предоставила над 45,9 милиона щатски долара за овластяване на жените и момичетата и разширяване на достъпа им до образование, здравеопазване, икономически възможности и безопасни условия на живот. Чрез даренията за Фондацията на Зонта за жените Зонта Интернешънъл подобрява живота на жените, децата им и общностите, в които те живеят и работят. Образователните програми на фондацията са три – стипендия на името на Амелия Еърхарт, стипендия „Джейн М. Клаусман за жени в бизнеса“ и стипендия „Млади жени в обществените отношения“ (Young Women in Public Affairs). Средствата от този концерт ще подкрепят образователния фонд „Млади жени в обществените отношения“ (YWPA).

Организатори: Ареа 05, Дистрикт 30, Зонта Интернешънъл обединява 12 клуба на Зонта Интернешънъл в България, Северна Македония и Румъния.

В партньорство с Български лекарски съюз

Share With: