HomeМОДААнтоан Вилл с първо място в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“

Антоан Вилл с първо място в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“

Антоан Вилл с първо място в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“

Първо място в категорията „Индустрия и производствен сектор” спечели Антоан Вилл по време на 11-ото издание на престижната надпревара, отличаваща най-зелените бизнеси в страната. Церемонията беше открита от президента Румен Радев, а Антоан Вилл се нареди сред призовите места със своята социална ангажираност и политика за устойчивост в сферата на текстила и облеклото.

Компанията спечели сърцата на журито с иновациите и внедрените решения в своето производство в посока зелен бизнес и опазване на околната среда. В световен мащаб секторът е предприел редица стъпки за зелена трансформация на индустрията и колективът на Антоан Вилл следи тези тенденции. Машини, които оставят по-малък въглероден отпечатък в атмосферата, употреба на устойчиви материи, безвредни бои за тъканите и рециклиране, са само част от стъпките към екологично производство.

„Всяка индустрия има своя принос към това и трябва да се стреми да намира решения за минимизирането на своя отпечатък. Целият екип на Антоан Вилл вярва в това и смело вървим по този път, защото той вече не е тенденция, а норма за всеки бизнес. Да, ние сме зелени и да, ние ще продължим да опазваме България чиста.“

подчерта Антоанета Антонова – член на УС на БАТОК и управител на Антоан Вилл, завоювал първото място в своята категория. Тя обърна внимание на присъстващите, че зад красотата на модата стои нещо много важно „добра организация, висока отговорност и много труд.“ „Част от стратегията ни за реализиране на зелените ни идеи е стартирането на собствен бранд – Ellen More, с който успяваме да създадем устойчива мода и да оползотворим производствените отпадъци от всяко едно облекло.“, допълни Антоанета Антонова.

Конкурсът за „Зелените Оскари“, традиционно организиран от b2b Media, отличи над 50 компании,  които устойчиво развиват бизнеса си по отговорен за природата начин.

Share With: