„Арена на дамския бизнес“ разкрива тайните на успешните жени предприемачи

„Арена на дамския бизнес“ разкрива тайните на успешните жени предприемачи

Къде да срещнем правилните партньори, които да инвестират в стартиращ бизнес? Това ще ни разкрие първата в България „Арена на дамския бизнес“!

На 8 юни в Интер Експо Център предстои първото по рода си събитие за жени предприемачи –  „Арена на дамския бизнес“. То ще бъде официално открито от Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Цветан Симеонов – председател на Българската Търговско-Промишлена Палата. Във форума ще се включат дами със стартиращи бизнеси, които ще представят своите идеи. Те ще имат възможност да намерят подкрепа в представителите на различни финансиращи институции – банки, небанкови фондове и др., които също се включват във форума. Той е подходящ и за всички, които искат да открият нови партньори и хоризонти за своите проекти.

Как жените на XXI век успяват да развият печеливши бизнес планове?

„Арена на дамския бизнес“ е платформа за жени предприемачи, които имат нужда от допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план. Богатата програма на форума включва четири тематични панела, по време на които дамите ще представят и аргументират своите бизнес идеи в следните направления:

  • Здраве и красота
  • Търговия и услуги
  • Дизайн и творчество
  • Социално предприемачество и лично развитие

Кои са говорителите на събитието?

Всеки от панелите ще бъде открит от вдъхновяваща дама, доказан професионалист в своята сфера. Сред тях са утвърдени имена с успешни бизнеси като Тяна Пресолска, Биляна Тончева, Иванка Шалапатова. Те ще разкажат какво е да си  бизнес дама и ще споделят за предизвикателства, които са преодоляли по пътя си. Останалите дами, които ще се качат на сцената на форума, ще представят по иновативен и атрактивен начин своите бизнес планове, както и конкретните стъпки, които са планирали, за да ги осъществят. Някои от тях вече са стартирали и търсят партньори, а други имат нужда от допълнителна подкрепа, за да поставят основите на собствен бизнес.

Част от дамите, презентатори в панелите, са преминали през менторската програма на Гена Събева – предприемач с над 30-годишен опит и председател на Бизнес лейди клуб „Женско предприемачество“.

„Няма да показваме нашите продукти. Идеята е на сцената на „Арена на дамския бизнес“ да излязат само и единствено дами, които търсят подкрепа, съдружие, финансиране, партньорство. Ако желаете да се вдъхновите и да видите какво прави жената на XXI век и какви идеи и желания за бизнес има, то може се включите в публиката.“, споделя Гена Събева.

Менторска програма, "Арена на дамският бизнес"

Именно краят на менторската програма е провокирал необходимостта от провеждането на подобен тип събития, които да дават знания, да вдъхват кураж да бъдещите бизнес дами и да им помагат да открият необходимите финансови инструменти. Важно място в програмата заемат и планираните b2b срещи  след всеки панел, по време на които дамите с бизнес идеи ще се срещат с представители на финансиращи институции, банки и фондове, за да търсят заедно начин за партньорство.

Как добрата идея може да се превърне в успешен бизнес?

На сцената на събитието се очаква 24 дами да представят своите бизнес идеи, а специално жури ще награди 3 от тях. Те ще получат реална възможност да осъществят своето мечтано начинание. Техните бизнеси ще имат шанса да бъдат презентирани по време на официалната церемония на традиционните награди на Business Lady.

Актуална информация за програмата и лекторите следете и събитието във Facebook – Арена на дамския бизнес.


ПРОГРАМА

на

„АРЕНА НА ДАМСКИЯ БИЗНЕС“


9.30 – 10.00 Регистрация

10:00 – 10:15 Официално откриване на събитието от Бойко Таков – Изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Цветан Симеонов – Председател на Българската Търговско-Промишлена Палата

10:15 – 11:45 Панел Здраве и Красота

11:45 – 12:15 b2b кафе-пауза и срещи с дамите от панел Здраве и Красота

12:15 – 13:45 Панел Търговия и Услуги

13:45 – 14:45 Обяд, b2b срещи с дамите от панел Търговия и Услуги

14:45 – 16:15 Панел Дизайн и Творчество

16:15 – 16:45 b2b кафе-пауза и срещи с дамите от панел Дизайн и Творчество

16:45 – 18:15 Панел Социално предприемачество

18:15 – 18:30 b2b срещи и закриване на събитието

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.