HomeМОДА4 причини да се влюбите в скрънчитата

4 причини да се влюбите в скрънчитата

4 причини да се влюбите в скрънчитата

Любим аксесоар за коса с ново име или защо отново да носим скрънчи

Скрънчи (scrunch – смачквам) е нова дума, но се отнася за един добре познат обичан аксесоар за коса – ластик, обвит в плат. Беше абсолютен хит през 90-те години и сега се завръща с пълна сила. Бихме въздъхнали “Най-после се завръща”. Защото скрънчито, както е модерно сега да се нарича, има редица ползи за косата, не само от гледна точка на стила.

Ето 4 причини да поръчате още сега вашето скрънчи:

1. Щади косата

Връзването, опъването, завиването на кок и пристягането с ластик са все вредни за косата действия. При ежедневно оформяне по този начин, косата се накъсва, начупва и отслабва, защото се нарушава нормалния обмен на вещества в нея.

Скрънчито обаче има способността да придържа косата по изключително елегантен и сигурен начин, без да я начупва и поврежда.

Свалянето му е с едно нежно движение, без опасност от заплитане и скубане.


2. Не пречупва косата

Всяка жена знае, че ако си легне с влажна, вързана на опашка коса, на следващия ден ще се събуди с една некрасива чупка по продължение на цялата коса, точно на мястото на ластика.

Със скрънчито няма да ви се случи такова нещо. Можете спокойно да прихванете буйната коса и да я приберете влажна, без опасност от грозни чупки.


3. Истински стилно е

Скрънчито е аксесоар в пълния смисъл на думата. За разлика от ластика, който по никакъв начин не може да изглежда “стилно”, едно добре ушито скрънчи от подходящ плат се превръща в разкошен завършек на визията.

Можете да оформите косата си в стилен кок, плитка или класическа опашка и да я захванете със скрънчи от същия плат, от който е костюма или ризата ви. Ще имате наистина безупречен вид.


4. Удобно е

Всяка жена, която носи косата си на опашка, знае колко облекчаващо е да си свали ластика в края на деня. Как косата и скалпа се чувстват облекчени, че вече нищо не ги дърпа и скубе.

Това неприятно и мъчително усещане не може да се случи със скрънчито. То нежно прегръща косата и я придържа в желаната прическа без усилия, само със стил.

Вижте нашите предложения ТУК и създайте своята нова впечатляваща визия!

Share With: