HomeЗДРАВЕКак чистият офис повишава продуктивността на служителите?

Как чистият офис повишава продуктивността на служителите?

Как чистият офис повишава продуктивността на служителите?

Множество проучвания доказват пряката връзка между чистия офис и продуктивността на служителите. Повече от 90% от анкетираните в изследване на Staples Corporation по темата споделят, че се чувстват по-продуктивни в чист и поддържан офис, а близо 80%, че в такава среда се повишава качеството им на работа. Други проучвания посочват, че недобре почистения офис влияе негативно и на концентрацията на хората в него.

МОТИВАЦИЯ

 

Всички сме усещали удовлетворение след като почистим и подредим например дома или колата си. Подредените и добре изглеждащи пространства ни правят по-спокойни, уверени и концентрирани. Те значително помагат на служителите да бъдат по-организирани и мотивирани в работния процес. Въздухът в професионално почистените офиси съдържа много по-малко прахови частици и е с много по-добро качество, което има влияние и върху работата на мозъка.

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

 

 

Изчистеното и подредено работно място създава професионална атмосфера. Не можем да очакваме от персонала ни да бъде организиран и отговорен, ако ние не му предложим работна среда, която да носи това усещане. Чистият и приветлив офис показва сериозно отношение и буди доверие в компанията както в служителите, така и в клиентите.

НАМАЛЯВА НИВАТА НА СТРЕС

 

 

Неслучайно стресът е наричан „болестта на 21 век“. Забързано ежедневие, крайни срокове, лишаване от почивка по време на работния ден допринасят за повишаването на нивата на стрес. Той е и сред причинителите на около 40% от болестите при служителите.

Това води до намален състав, нежелание и демотивация за работа. От своя страна мръсният, разхвърлян офис допълнително увеличава нивата на стрес и напрежението в екипа. Затова е добре работодателите да обръщат внимание на хигиената и добрия външен вид на средата, която осигуряват на служителите си. 

Ако желаете да получите професионална помощ за чистотата на вашия офис, посетете сайта на House Cleaning Services (HCS)

Абонаментното почистване, което предлагат е най-сигурният начин офисът ви да изглежда винаги на високо ниво, а служителите в него – организирани, мотивирани и продуктивни.

Източник: https://hcs.bg/

Share With: