HomeСРЕЩИПобедите не са трудни, ако имаш нужната доза непреклонност и постоянство

Победите не са трудни, ако имаш нужната доза непреклонност и постоянство

Победите не са трудни, ако имаш нужната доза непреклонност и постоянство

Надя Маринова: „В житейски смисъл влагам повече ценност в личните победи, отколкото в професионалните и затова разглеждам като едно от най-стойностните ми постижения семейството, което имам и това, че съм успяла да отгледам и насоча към смислен път децата си.“

Надя Маринова e основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, Годишните награди на b2b Media, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Employer Branding Awards, Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др. С юридическо и журналистическо образование, както и дипломи от London School of PR и Columbia Business School в Ню Йорк и др. тя има 25-годишен опит в областта на медии, маркетинг, бранд мениджмънт, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби, събития с национален и международен характер и маркетинг на национално и регионално ниво. Надя Маринова гостува в блога на българския моден бран ELLEN MORE.

Какво влагаш ти в думата „индивидуалност“ ?

Думите, понякога, могат да звучат красиво и все пак да бъдат лишени от плътност, но ако се опитваме да постигнем повече “индивидуалност” в свят на общности и принадлежност към тях, то в този израз личният ми стремеж е да добавя още нюанси като “самостоятелно мислене”, “независимост” и дори доза “дързост” – все неща, които се постигат трудно, ако не си осъзнал собствената си стойност и не си оценил правилно тежестта на вътрешните си ценности, приоритети и стремежи.

И като същества, които обичат да се отличават, но и да се сливат, да водят, но и да принадлежат към общности, да се открояват, но и да бъдат заобиколени от съмишленици, да търсят самостоятелни пътища, но никога да не са сами – смятам, че има голяма доза предизвикателство към личността на всяка дама, ако е твърдо решена да си извоюва статут, който й гарантира “индивидуалност”.

Кое според теб е най-ценно в женствеността?

Докато си говорим за индивидуалността като специален статут, към който естествено се стремим, можем да признаем също, че различното и независимостта са специфични особености в дамския характер. Те са част от цялата палитра характеристики, които притежаваме и които обединяваме в думата “женственост”. Те са заложени вътре в нас, хармонизирани са и се проявяват в най-неочаквани моменти. И това, смятам, е цялата красота на женската вродена независимост и индивидуалност.

Ключът да се наречеш „успяла“ – постоянство ли е ?

Все още това чувство за доволство от успеха ми е чуждо, а може би умишлено страня от него. Вероятно заради опасенията, че веднъж почувствал се “успял” , човек приземява стремежите и копнежите си, намалява оборотите в преследването на цели и се оставя повече на течението. Вероятно и заради усещането, че все още не съм завършила пътя, а се намирам някъде по средата на едно вълнуващо пътуване, пълно с много обрати и не бих искала да пропусна възможността да го изживея докрай. Частичните успехи са удовлетворяващи, но те винаги се редуват с предизвикателства. Освен това знам, че докато откривам в себе си нови идеи и докато имам силата и дързостта да предприемам нови неща, това не е краят и ще имам удоволствието и в бъдеще да се сблъсквам както с върхове, така и със спадове. И в двете състояния се опитвам да намирам полза и удовлетворение.

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което си се изправяла?

Безброй са. И в личен, и в професионален план. Но едно от най-големите предизвикателства пред мен винаги е било решението да дръзна и да разруша комфорта на изградения удобен живот и да се впусна в нещо ново или напълно непознато. Няколко пъти съм го правила и ми е носило голяма доза стрес, но след време започвам да се чувствам доволна от избора си. С годините обаче, осъзнавам че съм склонна към все по-малко подобни експерименти и все повече предпочитам да надграждам над вече сътвореното.

Коя е най-голямата ти победа?

В житейски смисъл влагам повече ценност в личните победи, отколкото в професионалните и затова разглеждам като едно от най-стойностните ми постижения семейството, което имам и това, че съм успяла да отгледам и насоча към смислен път децата си. В професионално отношение съм открила, че победите не са трудни при едно условие, ако имаш нужната доза непреклонност и постоянство.

Ако погледнеш назад по пътя си, за какво съжаляваш?

Не е много. Съжалявам за някои години, пропилени в търсене, заминали си в опити и грешки, но това са етапи от израстването ни, които не можем да пропуснем и донякъде те са причината да стигнем по-далеч. Гледайки назад, осъзнавам, че въпреки допуснатите грешки, които са неизбежни, вероятно в много отношения пак бих постъпила по същия начин и бих подредила приоритетите си по същия начин.

Снимки: Личен архив
Share With: