HomeИНТЕРЕСНОПет стъпки за успешно оптимизиране на вашия онлайн магазин

Пет стъпки за успешно оптимизиране на вашия онлайн магазин

оптимизиране на онлайн магазин

Пет стъпки за успешно оптимизиране на вашия онлайн магазин

Какво точно означава да оптимизирате вашия онлайн магазин?

По същество целта на онлайн оптимизацията е проста — подобряване на уебсайта Ви, за да осигурите по-добро пазаруване за клиентите си. Едно от основните предимства на оптимизиране на онлайн магазин е, че може да доведе до повече реализации. В случай на оптимизиране на конверсията в електронната търговия, това означава повече клиенти, които купуват вашите стоки или услуги.

Какво може да бъде по-добро за бизнеса?

#1 Станете опитен в търсачката

Вероятно знаете от личен опит, че когато искате да закупите нещо – от прическа до сешоар, започвате с проучване на желаната от вас стока или услуга онлайн – обикновено с няколко бързи търсения в Google. След това вероятно ще кликнете върху една от първите връзки, които Google ви показва.

Като оставим настрана личния опит, данните показват:

  • 33% от потребителите кликват върху първата обява, когато извършват онлайн търсене
  • 75% от хората кликват върху един от първите пет резултата от търсенето

Това означава, че не искате вашият онлайн магазин да е на 12-та страница от търсенията на клиентите ви в Google.

Разликата между това, че вашият онлайн магазин се губи в морето от резултати от търсенето и оптимизирането на страницата ви, за да се класира по-високо в търсачката, често се свежда до една практика – SEO. Нека да разгледаме значението зад този важен акроним.

Какво е SEO на онлайн магазин?

SEO означава оптимизация за търсачки. Накратко, SEO е практиката да направите вашия уебсайт (и неговото съдържание) по-лесен за намиране в интернет.

SEO съвети и трикове за оптимизиране на онлайн магазин

За да помогнете на вашия онлайн магазин да привлече повече органичен трафик, помислете за прилагането на тези основни SEO стратегии:

  • Провеждане на проучване на целеви ключови думи
  • Увеличете съдържанието си с блогове, публикации в социалните медии и инфографика
  • Наемете агенция, за да разширите своя SEO обхват
  • Увеличете местните си резултати, като създадете оптимизирани страници в Google Maps, Nextdoor и др.
  • Оптимизирайте уебсайта с обяви извън страницата, като създадете връзки към вашата страница

#2 Клиентите са в движение, направете магазина си удобен за мобилни устройства

В наши дни клиентите имат силата да пазаруват за почти всяка стока или услуга на планетата, точно на една ръка разстояние. За голямата демографска група, която има смартфон, те вероятно го използват (или са го използвали) за извършване на онлайн покупки.

Всъщност, знаехте ли, че два от всеки три долара, изразходвани онлайн, се правят на мобилно устройство?

Имайки предвид това, е изключително важно да направите вашето мобилно изживяване елегантно, интуитивно и удобно за потребителя. В този случай трябва да помислите за тези оптимизации:

Need for Speed ​​– Създаването на страници, които се зареждат бързо на мобилни устройства, е основен елемент от оптимизацията на електронната търговия. Проучванията показват, че само закъснение от една секунда може да повлияе негативно на реализациите с 20%.

Подложете своя мобилен сайт на тест – Безопасно е да приемем, че последното нещо, което искате, е клиентите ви да намерят пътя си до вашия онлайн магазин (благодарение на използването на съвет №1), само за да бъдат разочаровани от тромав, бъгав мобилен сайт . Здравото тестване може да помогне за предотвратяване на бъгове или лошо изобразяване. Това е мястото, където наемането на уеб разработчик може да си струва разходите.

#3 Накарайте клиентите си да се чувстват като у дома си

Вече знаете колко е важно да създадете страхотна атмосфера за личните купувачи, но с много клиенти, пазаруващи от вкъщи, е важно да намерите начини да създадете същата приветлива среда, докато разглеждат вашия магазин в киберпространството.

Онлайн все още е локален

Едно от предимствата на създаването и поддържането на оптимизиране на онлайн магазин е, че можете да достигате до клиенти от всеки ъгъл на земното кълбо. Но оптимизирането на вашия онлайн магазин не е само за обслужване на всички – то е и за вашата местна аудитория. Например, помислете за:

Обединяване на вашите онлайн и в магазина – Понякога закупуването на нещо онлайн е само половината от картината. Много клиенти искат опцията за вземане от магазина за артикули, които купуват онлайн. Предоставяйки вземане на място им позволявате да разгледат текущата ви физическа инвентаризация, вашите клиенти могат да поръчат своя продукт и да го получат в същия ден.

Създайте бизнес страница в Nextdoor – Лесно е да спечелите лоялни местни клиенти с Nextdoor. Като заявите своята безплатна бизнес страница, ще можете да се свържете с реални хора, които живеят в непосредствената ви общност. Можете дори да предлагате ексклузивни онлайн сделки на вашите съседи.

Направете онлайн пазаруването лично, като покажете хората, отговорни за вашия невероятен бизнес. Помислете за включването на биографията на служителите или да наблегнете на местни занаятчии. Можете дори да предлагате виртуални обиколки на вашите производствени мощности.

#4 Осигурете безпроблемен процес на плащане

Сега, когато знаете как да увеличите видимостта си в търсачките и да привлечете органичен трафик, да привлечете клиенти на вратата си, да подобрите мобилното им изживяване и да персонализирате марката си, е време за най-важната стъпка – да ги накарате да щракнат върху бутона „плащане“ .

Ето няколко фактора, които носят негативен заряд на закупуването:

  1. Допълнителните, непредвидени разходи представляват причина №1 като: данък, Доставка,Такси
  2. Принуждаването на посетител на уебсайт да създаде акаунт е втората най-често срещана причина да не изпълните покупка
  3. Твърде много формуляри могат да доведат до по-малко покупки, тъй като посетителите на уебсайта вероятно ще напуснат процеса на плащане, ако има „твърде много работа за вършене“.

Имайки предвид тези фактори, е важно да създадете бърз и ефективен процес на плащане.

#5 Използвайте магазина си като маркетингова възможност

Друга възможна оптимизация е да използвате уебсайта си като начин за пускане на пазара на вашите продукти и услуги – което може да помогне за увеличаване на бъдещите продажби и увеличаване на трафика на уебсайта. Един от най-добрите начини да направите това е чрез стимулиране на клиентите да се регистрират за имейл списък.

Предлагането на ваучери и отстъпки на клиенти, които се регистрират за имейли и бюлетини, е не само чудесен начин да привлечете (вече заинтересовани) потенциални клиенти, но тези спестявания също могат да бъдат решаващият фактор за тяхното решение за покупка.

Share With: