HomeЗДРАВЕГлутатион – формула за младост и здраве

Глутатион – формула за младост и здраве

Глутатион 1

Глутатион – формула за младост и здраве

Именно глутатионът е един от най-мощните антиоксиданти, който е отговорен за нашата младост, красота, активност и благополучие.

Защо глутатионът е смятан за най-важния антиоксидант?

И доколко е важно всъщност да се попълват запасите на формулата на глутатиона в организма?

Глутатион е един от най-мощните антиоксиданти, който активно се бори със свободните радикали в организма, предотвратявайки различни заболявания, включително и рак.

Неговата антиоксидантна функция в организма се изразява в защитата на имунната система. Ролята му в антиоксидантните процеси в организма е съществена.

Глутатион

Глутатион (Glutathione)

Дефицитът на Glutathione в организма може да причини сериозни здравословни проблеми като:

  • сърдечно-съдови заболявания,
  • рак,
  • болест на Алцегаймер,
  • болест на Паркинсон.

Възможни са също така и нарушения на имунната система като:

  • хронични инфекции,
  • синдром на хроничната умора,
  • астма,
  • захарен диабет,
  • артрит.

 

Въпреки че, тялото ни притежава механизми за производството на този жизненоважен антиоксидант, с възрастта той все повече намалява. Процесът на производство на глутатион се влияе и от честия стрес, неблагоприятната среда, лошите навици и нездравословното хранене. Затова е много важно да се попълват запасите му чрез правилно хранене и хранителни добавки.

Молекула на здравето: основни функции и формула

Ако се разглоби химичната формула на глутатиона (Glutathione), ще се окаже, че това е просто молекула, която се състои от три аминокиселини – цистеин, глицин и глутамин (C10H17N3O6S). Но основната тайна на този мощен антиоксидант е, че той съдържа сяра – лепкава субстанция, към чиито молекули прилепват свободни радикали, токсини и тежки метали. На първо място глутатионът защитава имунната система, като контролира всички антиоксидантни процеси в организма.

Също така той участва и в работата на други антиоксиданти – витамини С, Е и бета каротин. Антиоксидантът оказва влияние на всички системи на тялото: имунната, нервната, стомашно-чревната и белодробната система. Той е незаменим за протичането на всички метаболитни и биохимични процеси в организма.

Глутатионът притежава противостареещи свойства: поддържа тонуса и здравия вид на кожата, намалява пигментацията, свива порите и изсветлява кожата. Антиоксидантът също така нормализира съня и успокоява нервната система.

Глутатион формула C10H17N3O6S

Как да попълним запасите от глутатион?

Науката отдавна е доказала, че основната причина за преждевременното стареене на организма е липсата на глутатион в клетките. След 20 годишна възраст това вещество в тялото ни намалява с 1% всяка година.

И като вземем предвид изключително неблагоприятната екология и ниското качество на храната, в един момент съвременният човек развива дефицит на глутатион формулата в организма.

Съвременните производители предлагат много хранителни добавки под формата на капсули, проблемът обаче е в това, че при попадане в киселата среда на стомаха, глутатионът почти не се усвоява.

Естествен начин за повишаване на нивата на най-мощния антиоксидант е правилно хранене и редовните физическите упражнения.

Друг ефективен начин за доставяне на глутатион в клетките е интравенозното приложение. След като попадне в кръвоносната система, антиоксидантът моментално започва да функционира в тялото, като го възстановява и подмладява. Цветът на кожата видимо се подобрява, появява се усещане за лекота и енергичност, а главата започва да мисли по-ясно.

Когато се повиши нивото на глутатион (Glutathione) се възстановяват всички жизнени функции в организма.

Share With: