HomeИНТЕРЕСНООтново на училище с продуктите на Mercusys

Отново на училище с продуктите на Mercusys

Mercusys

Отново на училище с продуктите на Mercusys

Високоскоростният достъп до интернет се превърна в надежден съюзник за учениците и учителите през изминалата, и изпълнена с предизвикателства, година.

Тази есен, учениците се завръщат в училище, но онлайн средата ще остане основен компонент в тяхната дейност. За родителите, които желаят да бъдат подготвени, брандът Mercusys предлага набор от мрежови продукти, които със сигурност ще осигурят лесно и безпроблемно онлайн преживяване в учебния и работен процес.

Когато става въпрос за домашнен интернет родителите и децата искат да се възползват от силен сигнал и възможност за свързване на повече устройства. Със започване на учебните занятия, за учениците сърфирането в интернет и игрите са придружени от проекти, по които трябва да работят, да решават домашни задачи онлайн или да участват в различни дейности. От друга страна родителите, които работят от вкъщи, изнасят презентации и участват в онлайн видео разговори. Всичко това изисква бърз и сигурен интернет достъп.

В сценарий като горния технологията Wi-Fi 6 е от голямо значение, тъй като позволява свързването на много устройства и гарантира, че всяко от тях ще се възползва от най-добрия сигнал. Един от AX рутерите, които гарантират, че всеки член от семейството може да извършва своите дейности Mercusys MR70X. Той предлага Wi-Fi 6 от следващо поколение със скорост до 1,8 Gbps и специални усъвършенствани функции на достъпна цена. Устройството разполага с 4 пъти повече възможности за свързване, чрез технологиите OFDMA и MU-MIMO, които позволяват едновременното предаване на данни към и от повече устройства. По този начин значително се подобрява ефективността на мрежата, увеличавайки пропускателната способност и ефективността на предаване на данни. Независимо дали става дума за игри, стрийминг или гледане на 4K видеоклипове, всяко съдържание ще се възпроизвежда плавно и бързо, без забавяне и прекъсвания.

Примери

По отношение на специалните функции, Mercusys MR70X предлага функция Родителският контрол, която гарантира установяването на подходящи правила за всеки потребител и децата да използват интернет по отговорен и безопасен начин. Устройството гарантира поверителността на семейните данни, като дава възможност за създаване на отделна мрежа, предназначена за гостите, която те могат да използват, без информацията от основната мрежа да бъде разкрита.

Друг флагман рутер е Mercusys MR30G, с Beamforming, MU-MIMO и родителски контрол. Съвместим със стандартите 802.11ac, MR30G предлага бързи Wi-Fi връзки до 1,2 Gbps. Така честотната лента 2,4 GHz (300 Mbps) може да предава сигнала на дълги разстояния, отвъд солидните стени на къщата, за социалните мрежи или когато е необходимо да се изпрати важен имейл. За стрийминг на HD видео, игри или приложения, които изискват разширена честотна лента, потребителите могат да изберат честотната лента 5 GHz (867 Mbps), която осигурява високи скорости при ниски нива на смущения.

В по-големите домове идеалното решение за новата учебна година е Wi-Fi Mesh системата Mercusys Halo S12. Устройствата, които са интелигентно свързани към мрежовата Mesh система Halo S12, се възползват от най-силния предлаган сигнал и висок капацитет на трансфера. Дори в движение Wi-Fi връзката остава стабилна, непрекъсната и без забавяне за динамични игри или видеоконференции. Благодарение на безжичната технология 802.11ac, модулите Halo се превръщат в мрежови устройства, способни да поддържат връзка между телефони, компютри, таблети и други интернет апарати, работещи с пълен капацитет.  Производителността на AC1200 (867 Mbps в честотната лента 5GHz и 300 Mbps в честотната лента 2,4GHz) прави Halo S12 високопроизводителна Mesh система с три пъти по-високи мрежови скорости в сравнение с рутерите от предишно поколение.

Мрежовата система се възползва от функцията Self-Healing , за да осигури най-доброто онлайн изживяване. Какво означава това? Ако накой от модулите Halo срещне пречка в оптималната си работа, системата автоматично ще пренасочи данните към най-близкият, за да осигури на потребителите безпроблемна работа без да намалява скоростта на трансфера. Halo S12 (2-Pack) предлага ефективно покритие до 260 m2, което осигурява стабилни Wi-Fi връзки в домове с 3 до 6 стаи. Технологията MU-MIMO осигурява едновременен пренос на данни към няколко устройства за два пъти по-бърза работа, като оптимизира трафика при множество връзки.

Решения за дома

Ефективно решение за разширяване на връзката в дома е използването на удължител на обхвата, като Mercusys ME30. Той подобрява Wi-Fi сигнала, така че да обхване зони, които преди това не са могли да бъдат покрити от Wi-Fi или кабел, като предлага скорости до 1,2 Gbps.

Удължителят на обхвата се инсталира лесно и бързо – само за няколко секунди – чрез натискане на бутона WPS. Моделът Mercusys ME30 работи с всеки Wi-Fi рутер или безжична точка за достъп и предлага бързи кабелни връзки за персонални компютри, IPTV и игрови конзоли.

За разширяване на домашната мрежа Mercusys предлага решението на комплекта Powerline MP510, който увеличава Wi-Fi сигнала със скорост 300 Mbps, ако е необходимо, чрез кабелните връзки, които вече съществуват в къщата. Това води до бързи и стабилни предавания с усъвършенствания HomePlug AV2, а настройката е бърза и лесна. Освен това мрежата може да бъде допълнително разширена чрез добавяне на още Powerline адаптери.

И накрая, но не на последно място, потребителите могат да се ползват суич Mercusys MS108G. Той разполага с осем порта RJ45 със auto-negotiation 10/100/1000 Mbps и автоматична поддръжка на MDI / MDIX. Комутаторът е с компактен дизайн за гъвкаво позициониране във всеки ъгъл на къщата и не изисква конфигуриране. Просто трябва да се свърже към мрежата и тя ще бъде незабавно разширена. Технологията Green Ethernet спестява до 82% енергия, така че потребителите могат безопасно да свързват необходимия им брой устройства.

Share With:
Tags