HomeКРАСОТАO3 – вълшебната молекула за красота

O3 – вълшебната молекула за красота

O3 – вълшебната молекула за красота

 

Озон – трите атома, които носят красота

Ароматът на въздуха след дъжд – това е озон.

Приятно усещане в дробовете след вдишване на планински въздух – това е озон.

Галещите слънчеви лъчи, опитомени от нашата атмосфера – това е също е благодарение на озона.

Този бледосин газ е съставен от най-ценното за живота – три атома кислород.   Ценен е не само като щит срещу ултравиолетовите лъчи (помните ли опасната озонова дупка, която човечеството с общи усилия успя да затвори), но и в много други аспекти от нашия живот.

Ето какви чудеса прави озонът за нас:

Видим и осезаем антийеджинг ефект

Целулитът намалява

По-бързо заздравяване на рани

Подобряване на естествените детоксикационни процеси на тялото

Справя се с акнето

Озонотерапията се използва широко и в медицината за подобряване на състоянието на пациенти с инфекциозни болести,  възпаления, проблеми със сърдечно-съдовата система и циркулацията на кръвта, мускулни дегенеративни заболявания,  ревматизъм и артрит, хепатит, обща умора и отпадналост, сезонни грипове и настинки, мигрена, гъбични инфекции и много други.

Как да разберете дали имате нужда от козметика с озон?

Ако живеете в голям град, със сигурност изпитвате недостиг на чист въздух. Градското замърсяване и микрочастиците, прахът и изгорелите газове на автомобилите се наслояват върху кожата, влизат в дробовете ни и пречат на правилното снабдяване с кислород на тялото.

За разлика от повечето активни съставки в козметиката, озонът прониква в по-дълбоките слоеве на кожата – в дермата, където дефакто се случват процесите на обновяване на кожата, на производството на колаген и еластин.

Кожата ви ще е отново освежена, ревитализирана и снабдена с кислород.

Благодарение на окислителния му ефект, озонът унищожава гъбички, бактерии и паразити. Както е известно, акнето се причинява от бактерии, които озонът с лекота унищожава, за да се радвате отново на чиста и здрава кожа.

Как действа на лицето

Козметиката Ozone Gold подпомага регенерацията и обновяването на клетките, като стимулира възстановяването им през нощта. Осигурява траен лифтинг ефект и прави кожата стегната и сияйна.

Ако трябва да обобщим всички полезни свойства на озона, можем да кажем, че ще се чувствате енергични, освежени и подмладени като след разходка в планината след дъжд.

Share With: