Как да изберем килим за хола?

килими за хола

Четири съвета как да изберем подходящия килим

Килимът е онзи детайл, който прави дома уютен. Без него домът се усеща незавършен, някак празен. „Килимите правят грубата повърхност да изглежда по-добре и я омекотяват. Хубавият килим прави стаята завършена“ – Рон Теста.

При изборът на килим за хол е важно да се съобразяваме с параметрите на стаята, цветовата гама, материалът, от който е изработен и не на последно място, килимът трябва да отговаря на вашата идентичност.

Ето няколко кратки съвета как да изберете правилния килим за вашия хол:

килим за хол-2 килим за хол-3 килим за хол-1

1. Какъв килим е подходящ за малък и голям хол?

Ако вашият хол е малък, то по-добре да изберете по-голям размер килим. Големият килим визуално създава усещане за по-голямо пространство. Ако холът ви е голям, то не е нужно килимът да заема цялото пространство, а да бъде разположен под дивана или други места обособени за седене. По този начин цялото пространство, около което най-често се събираме в дома, ще придобие по-уютен и обособен вид.

     2. Какъв цвят килим да избера?

Важно е килимът да отива на останалата гама цветове в хола. Ако мебелите, стените и аксесоарите в стаята са много цветни, то е препоръчително килимът да бъде по-семпъл цвят, без много шарки, както и обратното. Ако дома ви е по-минималистичен, с по-семпли цветове, то тогава може килимът да се превърне във вашия акцент и да рискувате с нещо по-цветно и абстрактно.

    3. От какъв материал да бъде изработен килимът?

Килимът, освен интериорно решение, се нуждае и от поддръжка. Именно затова, изборът на материя е от изключителна важност – все пак, едва ли има домакинство, което би искало килимът удома да се превърне в тежест, а не удоволствие. Вълната вече е част от миналото, и синтетичните материи несъмнено предлагат безброй предимства – цветовете са актуални и не се изменят с времето, килимите са в пъти по-леки и евтини, а освен това са и антиалергични. Но да мислим, че всеки синтетичен килим е качествен, не е коректно – внимателно се информирайте от описанията в интернет, а при покупка във физически магазин, се доверете на професионалистите!

    4. Изберете килим, с който да изразявате себе си

Важно е да се съобразяваме с всички онези фактори, които изброихме. Но нека не забравяме, че най-важното нещо е ние да се чувстваме комфортно в дома си. Ако сте цветна личност, която обича да експериментира, да използва ярки и шумни цветове и това ви носи щастие. То не се колебайте да изберете такъв килим, който да отговаря на вашия характер. Ако пък обичате семплите цветове, минимализъма и ненатрапчиви аксесоари и декорации за дома ви, изберете такъв килим, който да ви носи спокойствие и да кореспондира с вас.

Заповядайте! В магазини Домтекс ще намерите голямо разнообразие от качествени килими и пътеки на добри цени!

Вашият коментар