HomeИНТЕРЕСНОКак да изберем килим за детска стая?

Как да изберем килим за детска стая?

килим за детска стая

Как да изберем килим за детска стая?

Във всяка детска стая трябва да има килим, за да създава уют, топлина. Мястото за игри е обособено важно, защото предпазва децата, когато се учат да пълзят, ходят или играят. Точно за това трябва да изберем подходящия килим за детска стая, който да отговаря на изброените изисквания.

„Децата са естествено креативни. Наша работа е да им дадем свободата, материалите и пространството, за да оставим креативността им да се развива до пълния си потенциал“ – Джийн Ван‘т Хул.

килим за детска стая-1

Ето няколко стъпки при избора на килим за детска стая:

  1. Материя

Синтетичните килими са несъмнено правилният избор за вашата детска стая. Те са лесни за почистване, на изключително достъпна цена, а и цветовете са ярки и стимулиращи детското въображение. За разлика от вълната, от която може да се развие алергия, синтетичните килими са антиалергични. А поддръжката не представлява никаква трудност – дори и разлятото сокче и рисунката с маркет по килими може да бъдат почистени с мокра кърпичка (за ръце) и препарат за килими.

  1. Цвят

Изборът на детски килим винаги се върти около едно нещо и то е – как да прикрием петната. Тъмният цвят най-често е отговорът, който изниква първи в съзнанието, но той изобщо не е най-правилния. Цветните и меланжирани (напръскани) килими са това, от което се нуждаете. Най-често замърсяването при този тип килими се превръща в част от ефектите по килима, а именно това е търсеният ефект.

  1. Размер и форма на килима

Ако детската стая е по-малка, то големият килим ще направи пространството да изглежда визуално по-голямо. Правоъгълната форма на килима е най-класическата и избираната. Често по телевизията виждаме кръгли форми, но наличностите на такива на пазара са ограничение, а и не забравяйте, че по този начин лимитирате пространството, върху което може да играе вашето дето, и всичко това на същата, а може би и по-висока цена – струва ли си?

  1. Съобразете се с предпочитанията на детето ви

Във всяка възраст децата имат свои любими герои и хобита – спорт, феи, коли, животни. Ако детето ви има предпочитания за килима и как да изглежда той, то най-добре се вслушайте в неговите желания. По този начин ще стимулирате креативността му и то ще се чувства добре в собственото си пространство.

В магазини Домтекс ще откриете богато разнообразие от качествени и пъстри детски килими. Чудесно допълнение за всяка детска стая!

Share With: