HomeКРАСОТАЗащо да използваме слънцезащита през зимата

Защо да използваме слънцезащита през зимата

Ефективната слънчева защита е изключително важна за нашата кожа, дори и през зимните месеци

Защо да използваме слънцезащита през зимата

Ефективната слънчева защита е изключително важна за нашата кожа, дори и през зимните месеци

 

Едва ли има човек, който да не обича галещите го слънчеви лъчи. За нас, слънцето е източник на светлина, топлина, чудесно настроение и усмивки. Въпреки всички добри страни, слънчевите лъчи не винаги са полезни за нашата кожа. Изключително е важно да се грижим за нея, като я предпазваме не само през летните месеци, но и през зимните. Вредните UV лъчи са отговорни за появата на слънчеви изгаряния, алергии, хиперпигментация и не на последно място са обвързани с процеса на фотостареене.

Каква е основната разлика между зимните и летните слънцезащитни продукти?

 

Слънцезащитните продукти, предназначени за зимните месеци, са направени на основата на мазнини, докато летните са създадени на база вода. Причината е, че при ниски температури кремовете с голямо съдържание на вода, могат да замръзнат върху кожата. Друго голямо преимущество на богатите на мазнини продукти е, че те спомагат създаването на защитна бариера, която предпазва кожата от дехидратация.

Пет важни съвета за грижа за кожата през зимата

 

  1. Не пропускайте слънцезащитата

В повечето случаи, голям процент от хората, прекалено късно откриват взаимовръзката на вредните слънчеви лъчи и процеса на остаряване.  Това се случва, когато има видими поражения по кожата като пигментация, бръчки, отпуснатост, спукани капиляри и тн.

  1. Не забравяйте да хидратирате

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата, като химическият й състав е приблизително около 70 % вода. Затова нашата добра хидратация е знак за добро здраве и красива външност.

  1. Намалете приема на захар

Ако намалим захарта, ще предотвратим честото боледуване, хроничната умора, трудното концентриране и дехидратирането на кожата.

  1. Увеличете часовете за сън и почивка

Beauty sleep e понятие, което ни доказва колко е важен добрият сън, както за нашето здраве, така и за красивата ни външност.

  1. Мислете красиво, изглеждайте красиво

Силата на нашите мисли е основополагаща за създаване на мечтания от нас живот.

Добрата новина е че няма нужда да губим време в избор на подходящи продукти. Хидратиращият крем против стареене OZONE GOLD е разработен по специална формула за бързо попиване. Той хидратира в дълбочина, благодарение на своите биосъставки  (озониран зехтин и алое вера). Продуктът осигурява оптимална защита на кожата от вредните слънчеви лъчи, като я предпазва от  увреждане и преждевременно стареене. Като с магическа пръчица, в две стъпки. Следете и отстъпките по повод черния петък в сайта на ozone-gold.bg , както и в социалните медии.

Зимата идва и като основна наша задача е да запазим свежестта и сиянието на кожата си, като се погрижим за нейната правилна хидратация и слънцезащита.

Share With: