HomeСЪБИТИЯМарти Жиронел представя „Силата на една мечта“ на 25 ноември

Марти Жиронел представя „Силата на една мечта“ на 25 ноември

Марти Жиронел

Марти Жиронел представя „Силата на една мечта“ на 25 ноември

Предстои вълнуваща среща на живо с нашумелия каталунски писател и журналист Марти Жиронел, носител на награда „Рамон Люл“ за книгата „Силата на една мечта“ в превод на Венцислав Иков. Премиерата ще се състои на 25 ноември, четвъртък, в Casa Libri.

Growl you may, but go you must!

Което ще рече: Да роптаеш може, но да продължиш трябва! Така започва вдъхновяващата история на Жан Леон с рождено име Сеферино Карион. На двайсет и една години той бяга от Испания на Франко и след немалко трудности и несгоди успява да се качи на кораб, пътуващ за САЩ, страната на всички възможности. В Ню Йорк променя самоличността си и става американски гражданин – Жан Леон. След това се установява в Холивуд, където с много труд и известна доза късмет отваря ресторант „Ла Скала“, който ще бъде посещаван от кинозвезди като Мерилин Монро и Пол Нюмaн и политици като Джон Кенеди и Роналд Рейгън. Но успехът на заведението не е достатъчен за мечтателя Жан Леон, чийто девиз е „Да роптаеш може, но да продължиш трябва“. И той се връща в родната Каталония, където създава собствен сорт вино, наречен на негово име, придобил световна слава. Вино, което се произвежда от наследниците му и до днес.

Марти Жиронел

Марти Жиронел (р. 1971 г.) е каталунски журналист и писател, автор на десетина романа, сред които „Мостът на евреите“, постигнал изключителен международен успех, и „Отмъщението на бандита“, удостоен с наградата „Нестор Лухан“. Историята на мечтателя Жан Леон е и любопитна, и завладяваща, и необикновена. А най-необикновеното в нея е, че е истинска.

Марти Жиронел ще представи лично „Силата на една мечта“ на 25 ноември, четвъртък, от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64 в столицата. С участието на преводача на българското издание Венцислав Иков!

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

Share With: