HomeИНТЕРЕСНОТри типа хора, които са преследвани от неприятности

Три типа хора, които са преследвани от неприятности

неприятности

Три типа хора, които са преследвани от неприятности

Трябва ли да обвиняваме съдбата за всички неприятности, които се случват в живота ни? Или те често са резултат от нашите мисли и намерения?


Някои неприятности ни изглеждат естествени и заслужени, например системното пиянство във всеки случай ще доведе до деградация на личността, а изневярата ще завърши с пълна самота.
Но има три категории хора, които са обречени на всякакви неприятности.

Категория първа: злодеи

Ти, който остави печат в света на злодейството,
Искаш благодат да слезе върху теб.
Не се надявайте: никога няма да има прошка,
Защото този, който сее зло, е зъл и трябва да пожъне посятото.

неприятностиТези редове принадлежат на „бащата“ на съвременната медицина – Авицена. И те не са за митичен и илюзорен бумеранг, който лети към всеки, който върши зло. Те са за избрания начин на живот. За пътя на измамата, лъжата, предателството, грубостта. Такива хора са привлечени от себеподобните си и те привличат себеподобните си.
Само в приказките благородните принцеси се женят за Синята брада. В действителност същите тези Бради се женят за Злите вещици и отглеждат ново поколение, подобно на себе си. Децата се отнасят към бащите си по същия начин, по който бащите някога са се отнасяли към своите дядовци. За тези хора добротата, саможертвата, нежността е слабост.

 

неприятностиВтора категория: живеещи за един ден

Тези хора не носят нищо лошо в мислите си, не кроят планове как ще отнемат всичко от другите в полза на своя бюджет. Или ще избият някой, когото обичат, за да не изглежда животът цветя и рози само. На външен вид те са напълно безобидни и приятелски настроени хора, защо проблемите трябва да паднат върху главите им?И те ще паднат. Конфуций написа:

 

 

Хората живеят така, сякаш никога няма да умрат, а когато умрат, разбират, че никога не са живели.

Може да се добави: те харчат пари, сякаш могат да направят още едно състояние. Те изоставят близките си на произвола на съдбата, сякаш зад тях се е наредила цяла редица други.
Размишлявайки, пак ще цитирам Конфуций:

Тези, които не мислят за далечни трудности, със сигурност ще се сблъскат с близки неприятности.

Философите казват, че нямаме нищо освен днешния ден, освен настоящия момент. И никой от нас не знае дали ще се събудим утре на този свят или в друг. Но кой пречи на хората да правят планове и да се опитват да застраховат своето непосредствено бъдеще срещу форсмажорни обстоятелства? Изглежда само, че всичките ни съдби са уникални и неповторими, но всичко това веднъж се случи…
И така, как да предотвратите вълна от проблеми? Инвестирайте в себе си колкото се може повече знания и мъдрост. Не отваряйте душата си за оран, не възлагайте надежди на някого, изпадайки в зависимост от човек. Спестете пари за непредвидени разходи.

неприятностиКатегория три: завистлив

Завистта разяжда душата с отрова. И колкото и умните да казват, че всичко е циклично в живота, че богатите също плачат и красивите ги изоставят, завистливите продължават да гневят небето с мисли за несъвършенството на света.
Те, тези хора, никога няма да се опитат да извървят своя път към успеха, защото има много трудности, а резултатът не е гарантиран. Но с голямо удоволствие те пожелават море от нещастия на гърба на късметлиите, за да възстановят „най-висшата справедливост“.

Източник: https: //www.cluber.com.ua/lifestyle/psihologiya-lifestyle/20

Share With: