HomeМЕСТАМагията на Париж през зимата

Магията на Париж през зимата

Париж

Магията на Париж през зимата

Наръчник за кратко пътешествие до града на любовта – Париж

Мирис на пресни кроасани с масло, романтична атмосфера, архитектура, култура и мода – да, това е Париж

Френската столица е градът, който няма как да не заобичаш. Веднъж посетите ли града на любовта, със сигурност сърцето ви ще иска да се върне отново там.

Определено най-предпочитаният сезон за екскурзия до Париж е лятото, но нека не подценяваме и зимните сезони. През зимата в града на любовта, туристите са доста по-малко, което е голямо предимство, защото опашките пред музеите могат да бъдат километрични. А ако посещавате града около Коледните празници, ще го видите обсипан със светлинки и украса. Разбира се, денят е по-къс и е по-студено, затова ако ще пътувате до Париж през зимата е важно да планирате какво ще посетите.

Създадохме лист със забележителности, които си струва да посетите, ако посещавате френската столица през зимата. Добавихме и съвети, за да улесним планирането на вашата почивка, особено ако ще бъде за кратко. Не че и цялото време на света е достатъчно, за да се насладим и обиколим Париж.

Айфеловата кула

Париж

Изобщо говорим ли за Париж, ако не започнем с Айфеловата кула? Може да я посетите през деня и да се качите до върха. От там ще се насладите на красива гледка на града. Ако пък имате страх от високо, то просто се разходете в парка около нея. Истинската красота на кулата, обаче, е през нощта. Когато се стъмни, на всеки кръгъл час тя блещука за 5 минути. Ако се разходите около Айфеловата кула ще видите площада Трокадеро, който е най-популярното място за снимка на фона на блещукащата кула.

Разходете се по малките улички на Париж

Париж

Едно от нещата, които правят Париж специален, е красивата архитектура. Сградите са почти еднакви на външен вид, което не нарушава усещането за автентичност. Когато сме на екскурзия, сме толкова фокусирани върху желанието да видим всичко възможно, че забравяме да се отпуснем и насладим на гледките. Най-добрият начин да се почувствате като част от Париж, е да се впуснете в малките улички и да се слеете с местните. Ще се изненадате колко кокетни ресторанти, кафета и магазинчета ще откриете. Точно като от картичка.

Шанз – Елизе

Париж

Обичате да пазарувате? Обичате украсата? Обичате историята? Това е мястото за вас! Една от най-известните улици за шопинг е истинска забележителност. Разходете се по Шанз Елизе и в края и ще откриете Триумфалната Арка. Между другото, можете да се качите на върха, откъдето ще видите улицата от високо и интересната структура на града.

Ако посещавате Париж по време на Коледните и Новогодишните празници, ще имате възможност да видите и красивата украса по Шанз Елизе.

Едни от най-известните марки за висша мода имат магазини там – Dior, Chanel, Louis Vuitton и много други, които сами по себе си са забележителност, особено с Коледната украса.

Лувър

 Задължително посетете Лувъра, но имайте предвид, че музеят е огромен, меко казано огромен. За да успеете да разгледате всяко произведение на изкуството, т.е 35,000, ще са ви нужни около 200 дена, ако гледате всяко не повече от 30 секунди. Затова най-добре си вземете екскурзовод за музея. Обиколката продължава около 2 часа и ще ви покаже най-интересните места в музея.

Операта Гарние в Париж

Операта е едно от най-красивите места в Париж. Богат интериор, лукс и разкош. Така можем да опишем Гарние. Макар да не е дворец, в който са живели хора, всичко в нея напомня на такова място. Тя е действаща опера и дори може да отидете на представление. Билетите за някои представления започват от 50 евро, цена, която си заслужава да заплатим.

Операта е едно от най-красивите места в Париж. Богат интериор, лукс и разкош. Така можем да опишем Гарние.

Макар да не е дворец, в който са живели хора, всичко в нея напомня на такова място. Тя е действаща опера и дори може да отидете на представление. Билетите за някои представления започват от 50 евро, цена, която си заслужава да заплатим.

Galeries Lafayette

Лафайет, всъщност, се наричат моловете в Париж. Те са доста по-луксозни и красиви от тези, които сме свикнали да посещаваме. Чудите се защо ги добавяме към този списък?

Лафайет, всъщност, се наричат моловете в Париж. Те са доста по-луксозни и красиви от тези, които сме свикнали да посещаваме. Чудите се защо ги добавяме към този списък?

Монмартър

Монмартър е хълм в Париж, който е прочут с великите артисти, които са живели и творили там – Ван Гог, Пабло Пикасо и Клод Моне. На върха ще откриете и красивата базилика Сакре Кьор.  Когато изкачите стълбите до върха, пред вас ще се открие гледка към целия Париж. Тогава ще осъзнаваме колко голям всъщност е града, защото краят му не се вижда. Разходете се по малките улички, защото там е истинската красота. Когато не вали дъжд, по уличките и площадите е пълно с художници, които могат да ви направят карикатура, или да закупите някоя тяхна картина.

В Монмартър са едни от най-автентичните и стари заведения и барове. Усещането там е просто различно. Със сигурност го добавете към списъка си.

Ето и няколко съвета, когато сте на екскурзия в Париж:

  1. Купете си пакет от 10 билета, за да спестите пари
  2. Всяка първа неделя от месеца има музеи, които са безплатни
  3. Запазете билетите си за музеите предварително онлайн
  4. На повечето места може да се пазарува само с карта
  5. Свалете си приложението Citymapper, защото ще улесни пътуването ви с градски транспорт в Париж

Хапнете френска лучена супа, отбийте се в Laduree за френски макарони и се насладете на красотата на най-романтичния град в Европа.

Ако мечтаете за още пътешествия, прочетете интересната история на едно от най-интересните места в Италия: 

Share With: