HomeМЕСТАШри Ланка – райския остров

Шри Ланка – райския остров

Шри Ланка – райския остров

Всяка седмица – чартърен полет от София

Определена за топ дестинация за 2019г. от Lonely Planet (най-големият световен издател на туристически пътеводители) Шри Ланка е райски остров в Индийския океан. Не просто екзотична дестинация, а преживяване, което, ако си подари – помним завинаги.

Шри Ланка спира дъха с вълшебните си пейзажи – безкрайно зелени, обсипани от невиждано красиви тропически растения, кристални водопади, маранята над зелените чаени плантации, реещи се волно птици в най-разнообразни цветове. Тя е безвремие, което не може да се опише, то трябва да се усети

Това пътешествие ще ви отведе до множество интересни маршрути, незабравими тропически пейзажи и само усмихнати хора.

Райските плажове на Шри Ланка, Снимка ОНЕКС ТУРС

Докоснете се до древната култура, будисткото наследство, безкрайните зелени плантации с чай и екзотични подправки! Насладете се на красивите пясъчни плажове и тюркоазените води заобиколени от приказни планини!

Малко места по света имат признати толкова много обекти на ЮНЕСКО за световно наследство, събрани на такава малка площ!
Колониални крепости, от Галле до Тринкомали, легендарни храмове с красива архиктектура, сафари обиколки на националните паркове на Шри Ланка, близка среща с леопарди, водни биволи, екзотични птици и примати и всичко това е Шри Ланка!

Пещерният храм Дамбула или Златният храм на Дамбула Шри Ланка. Снимка ОНЕКС ТУРС

Озовете ли се там не трябва да пропускате да посетите:

  • Златния Храм в Дамбула, който представлява невероятен комплекс от пет скални храма, датиращи от I в. пр.н.е.
    В основата на хълма ще ви посрещне и най-голямото в района седнало позлатено изображение на Буда , като стръмната пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ви отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерите 153 статуи и повечето от тях са на Буда.

  • Сигирия е невероятна 200-метрова скала намираща се насред плато в Централната провинция на Шри Ланка. Известна е още като “Лъвската скала” заради огромните лъвски лапи в основата й. През V в. цар Касияпа построява дворец на върха на скалата, който и до днес се смята за уникално инженерно творение.

  • Град Канди и храмът на зъба на Буда е най-святото място, както за местното население, така и за будистите от цял свят. Тук се намира и Кралската ботаническа градина с над 4000 вид растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световно известни личности дървета.
    Шри Ланка има няколко национални парка за диви животни. Отдайте се на целодневно сафари в някой от тях. Най-големият е Яла, а до него е Националният парк за диви животни Удавалаве. Ще имате възможността да видите дивите животни в естествената им среда.
Сигирия – “Лъвската скала” в Шри Ланка. Снимка ОНЕКС ТУРС

Ако изберете просто почивка в Шри Ланка , тогава ви съветвам да откриете любим плаж, да се качите на сърфа и да се заредите за дълго с витамин D.
А дали ще се спрете на почивка, обиколна екскурзия или почивка комбинирана със сафари – едно е сигурно, ще пазите задълго в сърцата си тази далечна и екзотична дестинация.

За първи път Онекс Тур организира всяка седмица чартърен полет от София до Шри Ланка с нов самолет А 330 ,с възможност за бизнес класа от 29.01 до 07.05 (включително).

www.onextour.bg

0899 761 861

Какво се случва с тялото, ако ядете джинджифил всеки ден в продължение на един месец

Share With: