HomeИНТЕРЕСНОНай-високо платени ТикТок звезди на 2021

Най-високо платени ТикТок звезди на 2021

ТикТок

Най-високо платени ТикТок звезди на 2021

ТикТок се превърна в абсолютна сензация по целия свят преди почти 2 години. Хиляди тийнейджъри се опитват да станат „вайръл“ всеки ден, като платформата успя да превърне някои от тях в звезди, които стигнаха и до Мет Гала.

Повечето хора отричат инфлуенсърството да е работа и се отнасят скептично към хората, които се определят като инфлуенсъри. Но истината е, че ТикТок може да бъде работа на пълен работен ден, и то доста доходоносна. На 7 януари Forbes обяви списък със седемте най-добре печелищи ТикТокъри.
Според Forbes най-обичаните звезди на платформата, всички от които под 25 години, са спечеили общо 55.5 милиона долара. Повечето пари са от спонсорирани постове, които започват от 100 хиляди долара и стигат до 500 000 на пост. Някои от компаниите, които се възползват от услугите на ТикТок звездите са Прада, Амазон и Дънкин Донътс.


Forbes отбелязва, че през изминалата година, звездите на социалните мрежи са започнали да разширяват своята мрежа от последователи и влияние и в другите социални мрежи, а и не само. Много от популярните ТикТокъри започнаха свои собствени риалитита, участваха във филми, издадоха книги, организираха концерти и дори създадоха собствени линии продукти.
Ето и списъка на Forbes за най-високоплатени ТикТок звезди:

Чарли Д‘Амелио


Тя е спечелила над 17.5 милиона долара от приложението и други източници на доходи, включително собственото й шоу по Hulu, в което участва и сестра й – Дикси, „Шоуто на Д‘Амелио“, както и марката дрехи Social Tourist и Snap шоуто и – Чарли срещу Дикси.

Снимка: Getty images – Jason Kempin

Дикси Д‘Амелио


Дикси е по-голямата сестра на Чарли и нейните доходи за 2021-ва година се равняват на 10 милиона долара. Освен кариерата си в ТикТок, Дикси издава собствена музика и участва в различни музикални събития като коледния концерт на iHeartRadio, заедно със звезди като БТС, Ед Шийрън и Лил Нас Х.

Снимка: Getty Images -Taylor Hill

Адисън Рей


21-годишната ТикТок сензация е спечелила 8.5 милиона долара не само от приложението, но и от главната си роля във филма Той е всичко (He’s All That), както и от сделка за бъдещи филми с Нетфликс.

Снимка: AFP

Белла Порч и Джош Ричърдс


И двамата са спечелили по 5 милиона долара, като Белла е сключила договор с Уорнър Рекърдс, което допринася за нейните доходи. Песента и „Build A B-tch” зае първа позиция в класацията на Билборд.
Джош Ричърдс стартира множество проекти, като подкаст – БФФ‘с, заедно със създателя на Barstool Sports – Дейв Портной.

Крис Колинс и Авани Грегг


Двамата печелят около 4.75 милиона, благодарение на забавните и креативни видеа, които публикуват. Крис Колинс започна и Ютюб канал, в които публикува видеа, а Авани публикува свои мемоари: „Предистория: Моят живот досега“.

Май не е толкова лошо да си инфлуенсър и ТикТокър. Всъщност тази платформа може да сбъдне мечти, да създаде кариера, дори извън границите на приложението. Трябва капка късмет, много креативност и постоянство и може вие да сте следващите звезди, ако не на американския, то на българския ТикТок

Източник: Top-Earning TikTok-ers 2022: Charli And Dixie D’Amelio And Addison Rae Expand Fame—And Paydays (forbes.com)

Share With: