HomeИНТЕРЕСНОТикТок е най-тегленото приложение в света

ТикТок е най-тегленото приложение в света

ТикТок

ТикТок е най-тегленото приложение в света

ТикТок е най-тегленото приложение в света. Потребителите са прекарали 90% повече време там в сравнение с 2020 г.

Специлизираното издание technews.bg публикува част от публикация на BBC, която се позава на данни на App Annie. Според компанията за мониторинг и мобилни приложения, хората прекарват средно по 4,8 часа на ден на мобилните си телефони. Докладът отчита, че през 2021 година различни приложения са били изтеглени 230 милиарда пъти. В този процес са изразходвани 170 милиарда долара.
Мониторинговата фирма прогнозира, че до втората половина на тази година ТикТок ще надхвърли 1,5 милиарда активни потребители месечно. Седем от всеки 10 минути са били изразходвани в социални, фото и видео приложения, се казва в доклада.

„Големият екран бавно умира, тъй като мобилните устройства продължават да чупят рекорди в почти всяка категория – прекарано време, изтегляния и приходи”

казва Теодор Кранц, главният изпълнителен директор на App Annie.

Промени в начина на живот

Някои от тенденциите, забелязани в изследването, говорят за промени в начина на живот, особено след пандемията. Например, хората прекарват много време в приложения за пазаруване – повече от 100 милиарда часа в световен мащаб.

Има и огромен ръст на приложенията за поръчка на храна и напитки – като UberEats и Grubhub. Броят на сесиите на такива приложения е нараснал до 194 милиарда през 2021 г., според проучването – с 50% повече спрямо предходната година.

Приложенията за здраве и фитнес също се радват на растеж. Загатвайки за все по-голям акцент върху психичното благополучие, приложенията за медитация като Headspace и Calm са набрали забележителна популярност – особено сред младите хора.

Разходите за приложения за запознанства пък са нараснали до над 4 милиарда долара, което е 95% увеличение спрямо 2018 г., сочат още данните на мониторинговата фирма.

Източник: Човек прекарва средно 4,8 часа на ден в мобилни приложения | TechNews.bg

Share With: