HomeИНТЕРЕСНОЦвета на очите и вашата личност

Цвета на очите и вашата личност

очите

Цвета на очите и вашата личност

Знаете ли, че цветът на очите може да каже много за вас и вашата личност?
Природата е създала всеки един от нас уникален, неповторим, специален и не приличащ на другите. Това се отнася за цвета на кожата, структурата на косата, фигурата и, разбира се, цвета на очите. Има специална наука – физиогномика, която се занимава с описанието на характера на хората по чертите на лицето. Според нея, можете да заблудите с изражението на лицето, с думите, но не и с погледа си!


Сиво-зелени очи


Жените със сиво-зелени очи са търпеливи, трудолюбиви и прагматични. Тяхната отличителна черта е емпатията, способността да споделят опита на други хора. Именно заради нея, около тези жени се тълпят хора, искащи да поплачат на рамото им. Да изслушат, да се изговорят – по принцип тези жени изпълняват функциите на психотерапевт за приятели и познати безплатно. Понякога съчетават противоположни качества – могат да бъдат нежни и жестоки, безмилостни и сантиментални, умеят да се вслушват едновременно в собствената си интуиция и гласа на разума. По-добре на тези дами да не им пресичат пътя – те са безмилостни към враговете.


Сиви очи


Замислени, любознателни, съвестни и здравомислещи – сивооките ценят практичността и стоят здраво на земята с двата крака.
В характера на притежаващите такива очи се комбинират чертите на сивооки и синеоки. Отличават се с невъзмутимо спокойствие, самочувствие и решителност. Адски трудно е да изкараш такава жена от релси! Освен това, тези жени имат засилено чувство за справедливост, развита интуиция и гъвкаво мислене. Те са малко студени, мексиканските страсти не са за тях. Младите дами със синьо-сиви очи са отлични съпруги – верни и предани, не страдащи от прекомерна сантименталност. Тези жени често се консултират, затова благодарение на техните разумни препоръки, може да се намери изход дори от безнадеждна ситуация.


Светлокафяви очи


Жените с този цвят на очите имат малко общо с тези, с по-тъмни ириси. Типичното състояние на такава особа е да мисли за това какво би или би могло да бъде. Харесва й самия процес на мечтание – до резултат, изразен в някакви активни действия може и да не стигне. Такива черти на характера като земност, домошарство или прагматизъм са доста редки при този тип „кафяви очи“. Именно на тези жени могат да бъдат поверени най-трудните задачи – те със сигурност ще намерят най-ефективния начин да се справят с тях. На пръв поглед това са меки, гъвкави същества, но всъщност предпочитат да правят всичко по свой начин, дори и ако кимат и се съгласяват.


Зелени очи


Сред притежаващите зелени очи има много целенасочени, напористи жени. Вярно е, че понякога тази решимост „мутира“ в обикновен инат. Много е трудно да се предвиди как ще се държи мистериозната „зеленоока“ в дадена ситуация, тя може да пробва нови роли почти всеки ден. За тях, тяхната собствена – вътрешна увереност в правилността на техните действия е много важна, мнението на хората, които са им скъпи, заема почетно второ място, гледната точка на останалите – съседи, колеги или просто познати е абсолютно безразлично за тях. Всяка зеленоока мечтае да се омъжи поне за принц. Тя поставя редица изисквания към кандидата за ръката и сърцето си.


Сини очи


Жените със сини очи са толкова мечтателни и романтични, че ако в живота им липсват истински чувства и емоции, те са напълно способни да си ги измислят. Въпреки това, изразената сантименталност не е пречка за многобройни романи и несериозни интриги. Те са много уязвими, лесно е да ги нараните или разгневите, много по-трудно е да получите прошката им. Синеоките са в състояние, дори след няколко години, буквално да възпроизведат обидните ви думи и интонацията, с която са казани. Настроението на тези дами се променя доста често, те са склонни към силни чувства и понякога изпадат в депресия, без да имат ни най-малка причина. Отличителна черта на синеоките хора е бързата, почти мигновена адаптация към всякакви нови условия.


Тъмнокафяви (черни) очи


Жените с този цвят на очите са енергични и темпераментни, обичат да се греят в лъчите на вниманието на другите, целият им живот е главна роля в пиеса, която ще бъде поставена само веднъж. Жената с кафявите очи трябва постоянно да получава потвърждение, че е най-красивата, интелигентната, добрата и т.н. Околните понякога се чувстват сякаш са върху буре с барут. Кафявите очи са общителни, лесно създават нови запознанства и са надарени с отлично чувство за хумор, преминаващо в цинизъм в трудни житейски ситуации. Тези жени са ревниви, въпреки че предпочитат да не го показват. Те обичат да се открояват от тълпата и мразят да бъдат притискани.

Източник: Что может цвет глаз рассказать о вашем характере? | FactsJournal | Яндекс Дзен (yandex.ru)

Share With: