HomeКРАСОТАЗимни съвети за твоята кожа

Зимни съвети за твоята кожа

Зимни съвети за твоята кожа

През зимните месеци кожата ни се нуждае от специални грижи. Ниските температури, дъжда, силния вятър и недостига на Витамин D, са само някои от факторите, които й нанасят сериозни вреди. Затова предлагаме полезни съвети, с които вашата кожа ще възвърне сияйността и мекотата си.

Как да се справим със сухата кожа на ръцете ни?

Кожата на ръцете ни е много нежна и деликатна, а особено в студите месеци е податлива на дехидратация. Когато излизате на открито, винаги носете ръкавици. Когато миете чинии, не забравяйте да използвате гумени ръкавици, за да запазите естествения баланс на кожата си. Препоръчва се възможно най-често да я хидратирате, като поставяте зимни кремове, богати на мазнини.

Как да се преборим с напуканите пети?

Популярният американски дерматолог Ава Шамбан, споделя че дори и най-малките промени могат да спасят петите ни. Известно е че изпотените крака са по-податливи на напукване. Препоръчва се, след като ги измиете, да нанесете специален лосион с алфа-хидрокси киселини.

Как да решим проблема с напуканите устни?

 Знаете ли, че устните ни, са едно от най-чувствителните места от нашето тяло? Защо ли? Поради факта, че имат над милион нерви окончания, което ги прави 100 пъти по-сензитивни от върховете на пръстите ни. Затова обърнете специално внимание и вложете усилия, за да ги запазите красиви и меки. На първо място подберете продукти, които съдържат овлажняваща съставка като ланолин или вазелин. Не забравяйте да нанасяте балсам за устни няколко пъти дневно. А ако планирате да прекарате повече време на открито,  задължително нанесете балсам със слънцезащитен фактор. Един много любим, но вреден навик, който е добре да избягваме, е да не облизваме нашите устни, защото по този начин ги изсушаваме.

Share With: