HomeПОДКАСТМежду модата и изкуството

Между модата и изкуството

Между модата и изкуството

МАДАМСКО представя Християна Мутафчиева – между модата и изкуството

Християна е един от най-успешните български модели, била е на множество международни подиуми в градове като Токио, Милано, Барселона, Истанбул и Атина. Тя е израснала в семейство на художници, но още от малка е привлечена от модата.

През 2018-та Хриси създава и своя собствена марка – Stone Heart, която дебютира още същата година на сцената. Две години по-късно, Академията на модата я награждава с приз за “изгряваща звезда”. Отличителният знак на марката  е сърцето Сваровски, което присъства върху всяка дреха, от там идва и самото име Stone Heart.

Поканихме Хриси за гост в третия епизод на подкаста на MADAMSKO, в който поговорихме за модата, изкуството и предстоящите проекти. 

Целият разговор може да гледате в нашия YouTube канал, както и да го слушате в SoundCloud и Spotify.

Ето какво сподели Хриси:

Какво е чувството да си на сцени като Милано, Истанбул, Атина? 

Чувството е прекрасно, наистина съм много благодарна на агенцията си, че успях да обиколя толкова прекрасни държави и да работя в чужбина, да живея. Доста време прекарвах там. Първото ми пътуване беше в Токио за 1 месец и тогава бях точно навършила 18 и като цяло този свят, на моделите, в чужбина е съвсем различен от тук и е наистина вълнуващ. Можеш да научиш много, да се научиш на дисциплина, много неща. Като цяло, мисля, че доста ми е помогнало в живота това пътуване по тези места. 

Как така решихте да отворите вратите на “Къщата на художника” за хората?

Мястото наистина е прекрасно. Това е любимият ми град, любимото ми място. Аз всяко лято, откакто се помня, прекарвам там по 2-3 месеца и мисля, че наистина е райско кътче. Отворихме вратите на нашата къща, поради големия интерес на хора, които искаха да дойдат на гости, ако трябва да си платят за няколко дни, да поспят вкъщи, понеже мястото на самата къща е уникално. То е точно на брега, вижда се море отвсякъде, а и самата къща, тя неслучайно се казва къщата на Художника, цялата е изпълнена с изкуство. С картини на роднините ми, на други художници, които сме колекционирали с години. И като цяло, всичко е много артистично, направено с много въображение и любов към детайла и затова всеки един човек, който влиза, там усеща сякаш лично отношение. И мисля, че много добре се получава. 

Какви са ти плановете за новата 2022-ра година? 

Сега започвам един нов проект, заедно с моята майка пак. Идеята я имам още от 1 година някъде, но много се притеснявах някой да не я открадне, за това изобщо не съм споделяла, единствено с нея бях споделила и сега последните месеци решихме да започнем да го правим заедно. Става дума за рисуване с вино, както вече ви е познато, обаче този път върху дрехи и се казва Design and Wine. Ще се рисува върху дрехи, ще се твори, ще се пие вино. Няма да издавам много, но стартираме януари, така че, ако потърсите по страниците на платформите ще видите за какво става дума. 

Екипът на МАДАМСКО бяхме първите, които се насладиха на преживяването Design and Wine. Повече за емоциите и рисуването можете да видите тук.


Прочетете още: Радостна МАМА – за радостите в живота

Най-интересното от седмицата в MADAMSKO:

Share With: