HomeКРАСОТАЗдрава и хидратирана кожа през зимата – как?

Здрава и хидратирана кожа през зимата – как?

Здрава и хидратирана кожа

Здрава и хидратирана кожа през зимата – как?

Зимните месеци могат да се окажат доста агресивни за нашата кожа и да предизвикат сухота, сърбеж и раздразнение. Понякога поддържането на хидратирана и здрава кожа може да се окаже истинско предизвикателство, особено през зимата. Важно е да обръщаме внимание на козметиката, която използваме, както и на ежедневната ни рутина. Подготвихме няколко кратки съвета, които да помогнат в борбата със суха кожа през студените месеци:

Хидратирайте кожата веднага след измиване

Независимо дали говорим за тяло, ръце или лице, когато измиваме своята кожа ние я лишаваме от естествените масла, които тя произвежда. Защо са важни те? За да бъде хидратирана нашата кожа и да задържим влагата в нея, затова е важно всеки път след измиване да хидратираме кожата възможно най-бързо.

Използвайте слънцезащита и през зимата

Дори през зимата, вредните УВ лъчи могат да нанесат вреди върху нашата кожа и да нарушат кожната бариера. Като използваме слънцезащита, ще запазим влагата в кожата си и ще избегнем раздразнения и сухота.

Хидратирайте кожата и през нощта

Свикнали сме да нанасяме хидратация върху кожата само сутрин, но всъщност е важно да запазим влагата в кожата и през нощта. Това е перфектният начин да предотвратим суха, раздразнена и зачервена кожа.

Съобразете козметиката си със сезона

Всеки сезон изисква използването на различни продукти за грижа за кожата. Някои от продуктите, които използваме през лятото, например, могат да раздразнят кожата през зимните сезони, когато тя е доста по-чувствителна и раздразнена от студа. Затова е добре да избягваме продукти, които съдържат алкохол и парфюми. Когато усетим, че кожната бариера е започнала да се възстановява и заздравява, може бавно да включваме и друга козметика, която използваме.

Внимавайте с топлите душове

Знаем колко е приятно чувството, когато се приберем след дълъг зимен ден, и си вземем горещ душ. Според проучване на Медицинския колеж – Бейлор, горещата вода може да премахне естествените масла, които произвежда кожата, много по-бързо от хладката вода, като е възможно дори да нанесе сериозни вреди.

За да поддържаме кожата си здрава, е важно да полагаме грижи за нея ежедневно. Козметиката, която използваме, може да изиграе главна роля при възстановяването на кожната бариера. Затова е важно да подбираме продукти, които са чисти, без парфюми и действат благоприятно на раздразнената и суха кожа.

Няколко продукта, които препоръчваме за употреба, както през зимата, така и целогодишно, са:

Share With: