HomeМОДАТоп стилисти споделят какво да носим през 2022

Топ стилисти споделят какво да носим през 2022

стилисти

Топ стилисти споделят какво да носим през 2022

Онлайн изданието Page Six е направило допитване до стилисти и дизайнери, за това, какви се очертават да бъдат трендовете в ежедневната мода през новата година. Жан-Мишел Куами, Дюки Конфети, Ел Б. Мамбетов и Дейвън Бийн споделят своето мнение за цветовете, материите и стиловете, които да следваме през 2022-ра година.

Ежедневен лукс

Крайно време е да започнем отново да се обличаме с дрехи, различни от анцуг. Карди Би е доказателство, че не се нуждаеш от специално събитие, за да се издокараш. Тя изведе новородения си син на разходка, облечена от глава до пети в Диор.

снимка: Instagram iamcardib

Изкуствена кожа

Според дизайнерът Конфети, чиито модели са носили Бионсе и Марая Кери, изкуствената кожа е с огромен напредък в подобряването на външния вид и все повече брандове я използват.

снимка: Instagram oliviarodrigo

Свободни слоеве

През 2021-ва година т.нар „layering”-наслояване, стана много популярно. Това е начин да носим удобни дрехи, да разчупим стила си и да ни бъде топло и през зимата. През изминалата година фокуса на слоевете дрехи беше по-скоро върху клинове и пуловери. Тази година обаче, трендът се фокусира върху дънковия плат – свободни якета и елеци.

снимка: Instagram gigihadid

Кожа

Дизайнерката Ел Мамбетов, казва, че „Независимо дали кожата е истинска или изкуствена, винаги ще е модерна всеки сезон. Тя е толкова универсална и е страхотен основен елемент за завършване на външния вид. Тя е богата и вечна“.

снимка: Instagram kendalljenner

Жилетки

Дизайнерът Конфети споделя, че „Жилетките са задължителни за пролетта и лятото“. Според него, добавянето на класическия пуловер с копчета „добавя страхотен характер на външния вид“.

снимка: Instagram dualipa

Зелено

Тази година може да добавите елементи с маслинено или електриково зелено към гардероба си. Дизайнерите Конфетти и Бийн очакват да виждаме зелено през 2022 г.

снимка: Instagram bellahadid

Люляков цвят

По-меките пастелни цветове ще бъдат на мода през 2022-ра година. Дизайнерката Мамбетов споделя, че когато е имала професионални ангажименти, е забелязала люляков и лавандулов цвят.

снимка: Instagram kyliejenner

Източник: Style experts say these seven fashion trends will define 2022 (pagesix.com)

Може да прочетете повече за модните тенденции през новата година тук

Share With: